VUČIĆ: Zajmom iz UAE uštedeli smo 300 miliona evra

- Novac od zajma biće iskorišćen za popunjavanje rupa u budžetu i za reprogramiranje najnepovoljnijih kredita sa kamatom od 7,5 odsto, koji su uzimani pre četiri-pet godina - izjavio je Aleksandar Vučić

  • 28

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zajam sa UAE velika stvar za Srbiju i da ćemo time uštedeti oko 300 miliona evra, te da očekuje da će bar deo tog zajma moći da se uloži u proizvodnju.

- Zahvaljujući dobrim političkim odnosima i vezama sa vladom Abu Dabija i sa šeikom Muhamedom uspeli smo da za građane Srbije taj novac obezbedimo. Ljudi u Srbiji treba da znaju da nikada ništa ovako povoljno nismo dobili ni od koga, nijedan zajam koji bi bio ovako dobar i pod ovako povoljnim uslovima kao što je ovaj - rekao je Vučić.

On je na sednici vlade koja je usvojila zaključak o prihvatanjuu zajma od UAE vredan milijardu dolara, naveo da će novac od zajma biti iskorišćen za popunjavanje rupa u budžetu i za reprogramiranje najnepovoljnijih kredita sa kamatom od 7,5 odsto koji su uzimani pre četiri, pet godina.

- Ne mislim da je ovo kraj, ovo je početak saradnje i oni su zainteresovani da pomognu i stabilnost u Srbiji i da Srbija ekonomski napreduje - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tesko

    6. mart 2014 | 00:57

    Vratite odmah zajam Arapima i ostade nama 300 miliona sto smo ustedeli

  • Bin Laden

    6. mart 2014 | 01:55

    Ovi i kada se zajme za sledeća pokolenja da budu u dugovima veličaju kao uspeh !! Takvi su bili i ostali svaki poraz kroz istoriju veličali su kao pobedu !!!!!

  • Hmeljko

    5. mart 2014 | 21:41

    Zaradite kupujuci, taj fazon?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA