POČAST UBIJENOM VIZIONARU: LDP i Beograđani šetaju za Zorana Đinđića! (FOTO)

LDP povodom tragičnog ubistva Zorana Đinđića pre 11. godina, sada već tradicionalno održava manifestaciju "Šetnja za Zorana" kako bi se sačuvalo sećanje na njegov lik i delo, kao i viziju koja je menjala Srbiju

  • 13

Liberalno demokratska parija na 11. godišnjicu od ubistva Zorana Đinđića organizuje "Šetnju za Zorana", a njen lider Čedomir Jovanović stao je na čelo kolone koja će šetati ulicama Beograda sa ciljem da se sačuva sećanje na ubijenog premijera Srbije!

Kolona koju predvode Čedomir Jovanović sa suprugom, kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović, Nataša Mićić i drugi funkcioneri stigla je pred Vladu Srbije, do mesta na kojem je 2003. godine ubijen Zoran Đinđić i polaganjem venaca ispred spomen ploče odala počast ubijenom premijeru.

Kolona poštovalaca lika i dela Đinđića se posle polaganja venaca u Nemanjinoj 11 uputila ka njegovom grobu u Aleji Velikana.

Kolona LDP-a krenula je u 11 sati, iz Simine 41. i neće se sastati sa demokratama jer njihova šetnja počinje kasnije u 18 časova.

Liberali i Čedomir Jovanović pozivaju i da se danas obustave predizborne aktivnosti.

- To je dan u kojem nema izborne kampanje i dan u kojem, kao i prethodnih godina, šetamo ulicama Beograda čuvajući sećanje na političke ideje koje je zastupao i branio Zoran Đinđić. "Šetnja za Zorana“ nije stranački skup, već unutrašnja potreba svih ljudi koji veruju da ova zemlja može da bude onakva u kakvu je verovao Zoran Đinđić - ističe Mladen Bašić, član Predsedništva LDP-a.

Podsetimo na sednici Predsedništva LDP-a doneta je odluka o načinu obeležavanja 12. marta i obustavljanju svih kampanjskih aktivnosti LDP-a tog dana. LDP je pozvao i sve druge političke partije da postupe isto i da se uzdrže od svih dnevnih partijskih i aktivnosti u kampanji 12. marta.

"Predsedništvo LDP je pozvalo sve građanke i građane Srbije, koji poštuju političko nasleđe i rezultate reformske politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, da 12. marta učestvuju u tradicionalnoj "Šetnji za Zorana". "Kao i uvek do sada, građanke i građane pozivamo da u "Šetnji" učestvuju bez stranačkih obeležja i da zajedno očuvamo nadpartijski duh tog događaja", piše u saopštenju.

LDP je naveo da ovogodišnjoj "Šetnji za Zorana" pristupa uz posebnu odgovornost i da ne želi da se 12. mart upotrebljava ili zloupotrebljava u političkoj borbi i za potrebe izborne kampanje koja je u toku. "Duboko verujemo da je 12. mart važan dan za Srbiju, da daleko prevazilazi okvire partijske borbe na izborima i da je politička i građanska dužnost svih stranaka da se uzdržavaju od korišćenja ovog datuma u izborne svrhe", naveo je LDP.

pogledajte galeriju fotografija

(M. Bojanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stiv

    12. mart 2014 | 11:50

    Moze li neko da mi objasni tu zoranovu viziju o kojoj svi pricaju a niko ne kaze nista konkretno.

  • Mici

    12. mart 2014 | 11:51

    Samo ih bombardujte, moraju da popuste- reci vizionara.

  • Pretorian

    12. mart 2014 | 13:07

    Blago ovim ljudima kad mogu da setaju u 10 i 11 sati sredom.Ili su nezaposleni ili imaju najbolji posao na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA