SVETSKI MEDIJI: Vučić i SNS apsolutni vladari Srbije!

Svetske agencije javile su večeras da je Srpska napredna stranka ostvarila ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima u Srbiji uz ocenu da je to najubedljivija pobeda jedne stranke od uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji početkom 1990-ih

  • 24

Svetske agencije javile su večeras da je Srpska napredna stranka ostvarila ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima u Srbiji uz ocenu da je jedan od razloga za to popularnost lidera stranke Aleksandra Vučića koji je prepoznat kao borac protiv kriminala i korupcije.

Agencija AP navodi da je pobedu odnela partija desnog centra "koja je obećala borbu za remont nacionalne ekonomije i napore da Srbija podstane članica EU“ i dodaje da je to najubedljivija pobeda jedne stranke od uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji početkom 1990-ih.

AFP citira izvršnog direktora Cesida Marka Blagojevića koji je najavio apsolutnu pobedu "naprednjaka“ a Rojters ocenjuje da je SNS je ubedljivo pobedio zahvaljujući pre svega popularnosti Vučića koji je u javnosti Srbije prepoznat kao protivnik kriminala i korupcije.

Ruski Itar tas s takođe prenosi da je pobedio SNS na čelu sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i navodi da će u parlament verovatno ući još SPS, DS i NDS, dok Ria Novosti prenose poruku Vučića da će nova vlada biti formirana do 1. maja a da će držva nastaviti putem evropskih integracija i bliske saradnje sa Rusijom, Kinom, SAD i drugim zemljama.

On je priznao da visok rezultat na izborima znači punu odgovornost njegove stranke za dalju sudbinu države i da se mnoge odluke neće dopasti ali da će sav posao biti u interesu građana.

Austrijski radio ORF ocenio je da se danas u Srbiji desio "politički zemljotres“ u kome je SNS osvojio apsolutnu većinu da opozicioni DS usred unutrašnjih trvenja doživeo "veliki pad".

Britanski "Bi-bi-si“ citirao je raniju Vučićevu izjavu da je "potrebna ubedljiva pobeda za otvaranje novih radnih mesta, čvrsto nastavljanje reformi i borbu protiv korupcije punim snagama“, navodeći da je njegova stranka zaslužna za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Izveštač "Bi-bi-sija“ iz Beograda naveo je da je to "izuzetna priča o iskupljenju Vučića koji je devedesetih godina bio ministar informisanja“.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA