Dinkić: Odlazim iz politike, baviću se muzičkom produkcijom!

Predsednik URS-a podneo je danas ostavku na tu funkciju i tako održao dato obećanje u izbornoj noći, a posle činjenice da njegova stranka nije prešla cenzus

  • 18

Predsednik URS-a Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku na tu funkciju, a stranku će do izbora novog predsednika voditi Verica Kalanović i Veroljub Stevanović.

Dinkić je, kako je Tanjugu rečeno u toj stranci, na sednici Predsedništva koja je danas održana, obavestio članove tog tela da "preuzima ličnu odgovornost za izborni rezultat i da podnosi ostavku".

- U najboljim sam godinama, pokazao sam da znam i neke druge poslove da radim. Videću da li ću nastaviti rad na Ekonomskom fakultetu ili u muzičkoj priodukciji - kaže on.

Prema odluci Predsedništva URS-a, do izbora novog predsednika, radom stranke će koordinirati zamenik predsednika Veroljub Stevanović i predsednica Izvršnog odbora Verica Kalanović.

Dinkić će, kako se navodi u saopštenju, ostati u stranci, a URS će nastaviti da se kao vanparlamentarna stranka zalaže za napuštanje politike stezanja kaiša i štednje na platama i penzijama, a za politiku jačanja podsticaja privredi i poljoprivredi i ravnomeran regionalni razvoj. 

Podsetimo, posle vanrednih parlamentarnih izbora održanih 16. marta, Mlađan Dinkić je, te večeri, izjavio:

- Dosta je bilo, politika nije jedino čime se bavim. Ušao sam u politiku da bih nešto menjao. Sve vreme smo bili u vlasti, od 2000. godine, vreme je da neko drugi snosi odgovornost, da se izbore sa svim nedaćama, kad se o njima govore neistine. Ja više neću voditi URS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    18. mart 2014 | 17:10

    Aha,u Zabeli je veoma aktivna muzicka sekcija...narocito duvacka

  • Djoka

    18. mart 2014 | 17:06

    U pravu si treba da se bavis muzikom I to da sviras klavir u CZ posto si upropastio Srpsku privredu!!!

  • Marijana Hadzi Andrejic

    18. mart 2014 | 17:53

    E samo nam jos ti falis na Ekonomskom fakultetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA