LJAJIĆ: Vlada Srbije do 1. maja!

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će za novu Vladu najveći izazov biti ekonomija, a pre svega zapošljavanje

  • 9

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je najvažnije da nova Vlada bude formirana u roku koji je zacrtan, do 1. maja i da će njen najveći izazov biti zapošljavanje i podizanje životnog standarda.

Nova vlada će, s obzirom na izborne rezultate, biti sastavljena od najmanjeg broja partnera od svih dosadašnjih nakon 2000. godine, rekao je Ljajić, naglasivši da koalicija kojoj pripada neće sastaviti vladu samo od svoje liste već će ponuditi i drugim političkim partnerima ulazak u vladu na osnovu programa koji pripremaju, a na SNS je da odluči koji će to partner biti.

On je izjavio da će za novu Vladu Srbije najveći izazov biti ekonomija a pre svega zapošljavanje i da svako ko uspe da zaposli ljude može da očekuje i podršku birača na nekim sledećim izborima.

Ljajić je naglasio da je najvažnije da vlada što pre profunkcioniše i uhvati se u koštac sa ozbiljnim izazovima koji je očekuju.

- Imamo godinu i po dana aktivnog vremena za ono što nas čeka, a to su ozbiljne društvene i ekonomske reforme - rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-u, podsetivši da već 2016. godine slede lokalni izbori, 2017. predsednički a 2018. redovni parlamentarni izbori.

Prioritet nove vlade biće ekonomski razvoj i zapošljavanje i najteži posao će biti pred resorima ekonomije, finansija i svima koji se bave pitanjem u vezi sa životnim standardom, naveo je Ljajić,

Na pitanje da li je dobro ili loše što će ova vlada imati slabu opoziciju, on je istakao da je za zemlji i vladu dobro da ima organizovanu i jaku opoziciju ali da su izborni rezultati takvi kakvi jesu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • esados.

    23. mart 2014 | 10:15

    Vaznoje da ćeš ti bit ministar.koja kod vlada da dodje.ti se za drugo ne sekiraš.

  • Bosna

    23. mart 2014 | 11:17

    Koji ljigavac masnokosi

  • Stefan

    23. mart 2014 | 11:42

    Jao Rasime,svima si se prišlepao i dobro si prošao.Bitan si tu kao mi koji nismo u vladi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA