OSIPA SE LDP: Posle Đurića, povukli se Andrić i Bašić!

Potpredsednici LDP Bojan Ðurić i Ivan Andrić, kao i Mladen Bašić, dosadašnji menadžer gradskog odbora u Beogradu, odlučili su da se povuku sa stranačkih funkcija. Kandidat ove partije za gradonačelnika Željko Ožegović demonatovao da preuzima jedno od potpredsedničkih mesta

  • 7

Potpredsednici LDP Bojan Ðurić i Ivan Andrić, kao i Mladen Bašić, dosadašnji menadžer gradskog odbora u Beogradu, odlučili su da se povuku sa stranačkih funkcija, posle lošeg rezultata na izborima na kojima ta stranka, prvi put od osnivanja, nije prošla cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.

Ðurić je, ne objašnjavajući promene u vrhu stranke, putem Tvitera, objasnio da se oseća odgovorim zbog lošeg izbornog rezultata, iako i dalje apsolutno veruje u sve što je govorio u kampanji.

"Ne prelazim nigde. Ne zanima me. Ne treba da se bavim politikom, na duže vreme... Od mene neće biti izjava, feljtona, razvlačenja po blatu. Nisam idiot. Nije politika jedino čime ljudi mogu da se bave. Posebno ne na silu", objasnio je Ðurić u tviteraškom stilu.

U LDP je Tanjugu iz više izvora potvrđeno da je Ðurić stranačkim kolegama najavio da se neće kandidovati ni za jednu funkciju, da se Bašić povukao s mesta menadžera gradskog odbora, a da je Andrić i formalno podneo ostavku.  Sva trojica ostaju članovi stranke.

U međuvremenu, u medijima se pojavila informacija da će novi potpredsednik stranke biti njen kandidat na izborima za gradonačelnika, Željko Ožegović, ali je on tu informaciju demantovao, izjavom da nije konsultovan o toj "kandidaturi".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA