SMRTONOSNI FUDBAL: Za pet godina umrlo više fudbalera na terenu nego MMA boraca! (VIDEO)

U poslednje vreme godina fudbal je postao najbrutalniji sport. Za pet godina čak 25 igrača je preminulo na terenu

  • 5

Defanzivac belgijskoga prvoligaša Lokerena Gregori Mertens (24), koji je nedavno preminuo na terenu od posledica srčanog udara, već je 25. fudbaler u prethodnih pet godina koga je zadesila nesrećna sudbina.

Od 2000. godine broj fudbalera koji su okončali život na ovakav način prelazi brojku 50!

Mertens je izgubio svest na terenu pošto je proveo u igri 20 minuta, a nakon pružene pomoći i pokušaja reanimacije prebačen je u bolnicu, ali lekari mu ni tamo nisu mogli pomoći. Karijeru je započeo u Anderlehtu, u Lokeren je došao u januaru 2014. iz Serkl Briža, a kao perspektivni defanzivac igrao je za gotovo sve mlađe uzraste belgijske reprezentacije.

Drama u Belgiji: Fudbaler Lokerena se bori za život posle srčanog udara!

Nažalost, sličnih slučajeva bilo je u bliskoj prošlosti.

Na pomen smrti na fudbalskom terenu, jedna od prvih asocijacija je Kamerunac Mark-Vivien Foe (28), koji je preminuo na Kupu Konfederacija u Francuskoj 2003. godine. Foe je doživeo srčani udar za vreme utakmice protiv Kolumbije, lekari su pokušali da ga spasu, ali bezuspešno. Umro je od posledica srčanog udara nedugo nakon dolaska u bolnicu.

U svetu sporta snažno je odjeknula i smrt mađarskog reprezentativca i člana Benfike Miklosa Fehera (24), koji je preminuo u januaru 2004. godine za vreme utakmice protiv Vitorije Setubal. U sećanje na Fehera, Benfika je povukla iz upotrebe broj 29 koji je Mađar nosio na dresu dok je igrao u klubu.

U avgustu 2007. život je izgubio i mladi fudbaler Sevilje Antonio Puerta. Imao je svega 22 godine kada je preminuo nakon srčanog udara na utakmici protiv Hetafea. Puerta se srušio na terenu u 35. minutu i mada se pridigao i napustio teren, u svlačionici je dobio još jedan srčani udar. Preminuo je tri dana kasnije.

TUGA... Preminuo 24-godišnji fudbaler koji je doživeo infarkt

Još jedan španski grač je na isti način izgubio život. U avgustu 2009. na pripremama u Italiji preminuo je kapitan Espanjola Daniel Harke (26), kome je srce otkazalo tokom telefonskog razgovora sa devojkom.

Srčani udar bio je uzrok smrti i mladog Nigerijca Činonso Ihelvere Henrija, člana rumunskog kluba Delta Tulsea, koji je preminuo u aprilu prošle godine tokom utakmice protiv Balotestija.

U avgustu 2007. godine na treningu izraelskog kluba Hapoela Beršebe, od srčanog udara preminuo je zambijski fudbaler Časve Nsofva (28).

Na popisu preminulih su i tri hrvatska fudbalera: Ivan Turina, Alen Pamić i Hrvoje Ćustić.

Bivši golman zagrebačkog Dinama preminuo je u maju 2013. u Stokholmu u kojem je igrao za švedski AIK-a. Imao je 33. godine.

Svega nekoliko meseci kasnije preminuo je igrač Istre 1961 Alen Pamić (24), sin trenera tog kluba Igora Pamića. Preminuo je od srčanog udara dok je igrao mali fudbal.

U aprilu 2008. dogodila se tragedija na zadarskom stadionu Stanovi. Od posledica udarca potiljkom u betonski zid koju je zadobio u prvoligaškoj utakmici Zadra i Cibalije, tragično je preminuo zadarski fudbaler Hrvoje Ćustić (24).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jack

    1. maj 2015 | 12:03

    Sport (profesionalni) nije vise ono sto je bio, uporedite npr danasnje fizicke osobine npr nba kosarkasa i pre 30 godina, danas da bi bio uspesan jednostavno moras biti zver u fizickom smislu..e sad tu se telo izlaze vanljudskim naporima i neretko se poseze sa svakakvim suplementima pa i steroidima ,i jednostavno pod takvim naporima nekima srce bukvalno pukne..a da ne govorimo sto se i deci sve vise udaraju blokade i razni kortikosterodi da bi se sto pre vratili na teren iako povredjeni..jednostavno slort je veliki biznis !

  • NAPOLITANO 10

    1. maj 2015 | 13:03

    Najmasovniji sport u svijetu je fudbal pa tako da nije ni cudo... Ajd u procente dajte rezultate..

  • Loki

    1. maj 2015 | 23:35

    Trka farmaceutskih kuca, sa kolateralnom stetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA