TOMIĆ UNOSI OPTIMIZAM U HUMSKU: Od danas, kao da smo prvi na tabeli! (FOTO)

Partizan je u nekadašnjem fudbaleru i Rome i Alavesa dobio još jednog svog sina na klupi prvog tima

  • 23
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizanov đak, Partizanov trener. Ivan Tomić, nekadašnji kapiten crno-belih od 25. decembra 2015. godine i zvanično je trener srpskog šampiona.

Iako na početku trenerske karijere, od Tomića se očekuje da bude uspešan barem jednako kao Aleksandar Stanojević svojevremeno.

Partizan je u nekadašnjem fudbaleru i Rome i Alavesa dobio još jednog svog sina na klupi prvog tima.

Na prvoj konferenciji istakao da oseća ponos, ali i veliku odgovornost na ukazanom poverenju, kao i da zna šta navijači očekuju do velikog kluba poput Partizana.

- Veoma sam ponosan i uzbuđen. Znam šta je Partizan i osecam šta želi navijač Partizana. Godinu i i po dana sam trener, ali posedujem drugu vrstu iskustva. Bio sam igrač Partizana osam godina, u dva navrata, a potom i sportski direktor. Bio sam i jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba, imao sam sreću da dam gol u ''večitom derbiju''. Dakle, nemam trenerskog iskustva, ali je moja prednost to što sam sve to prošao u Partizanu - rekao je Tomić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je naglasio da je mnogo lepih momenata doživeo upravo na stadionu crno-belih, kao i da je svaki trenutak pravi da se preuzme Partizan.

- Znam atmosferu ovog stadiona, mnogo sam predivnih i tužnih trenutaka doživeo u Humskoj. Mislim da osećam klub na pravi način, kao i odgovornost prema svakom navijaču Partizana. Dosta sam razmišljao o aktuelnoj situaciji u klubu, državi, uopšte u sportu. Rekao sam sebi da ne mogu da promenim vreme u kojem živim. Mogu mesto i državu, ali vreme ne. Ako želim da se bavim trenerskim poslom, svaki trenutak je pravi da se preuzme Partizan - rekao je Tomić i dodao da nema strah i da je svestan da će imati samo jednu šansu u Partizanu.

- Nemam strah. Svestan sam da ću dobiti samo jednu priliku u Partizanu. Da sam se pitao, radio bih godinu i po dana u Teleoptiku. Ali, svaki momenat je bitan za Partizan. Neću odstupati od ideja, bez obzira ako bude bilo pritisaka javnosti, navijača. Već osećam pritisak. Za mene je ovo velika odgovornost. Pogled na tabelu me deprimira. Ali, ja od danas gledam kao da smo prvi na tabeli. Teško je nositi dres Partizana, on uvek zahteva pobedu.

Novi strateg crno-belih naglasio je da će igru Partizana bazirati po uzoru na starije generacije kluba, kao i da će forsirati mlade igrače.

- Cilj koji postavljam sebi neće da bude igra po uzoru na tiki-taka Barselonu, Bajern, Arsenal, nego po uzoru na svetu tradiciju Partizana. Za to je potrebno vreme. Učiniću sve da to što pre izgleda na najbolji mogući način. Nisam trener koji će sastaviti iskusnu ekipu koja bi mi pravila rezultat. Naprotiv, forsiraću mlade igrače. Neki iz Teleoptika će preći u prvi tim, ali ne možemo da stavimo 11 mladih igrača u prvu ekipu. Niti možemo da ih nađemo, niti je to dobra odluka za Partizan. Neophodno je da mladi imaju stubove - zaključio je Tomić.

Tomić je na klupu Partizana došao posle smene Ljubinka Drulovića i serije loših rezultata tima, kao i ispadanja iz Lige Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA