NA BELDOKSU 13 PROJEKCIJA: Filmovi o Lazi Kostiću i treneru Zoranu Đorđeviću (VIDEO)

Sedmi međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks traje od 8. do 14. maja, a na programu su ukupno 34 najbolja ostvarenja nove dokumentarne produkcije iz celog sveta i iz Srbije

  • 0

Na 7. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldoks, koji je sinoć svečano počeo u Sava centru, danas će u srpskom takmičarskom programu učestvovati filmovi Ognjena Glavonića, Ivice Vidanovića i Milana Lisice.

U Dvorani kulturnog centra prikazuju se "Živan pravi pank festival" Glavonića - o tvrdoglavom entuzijasti čiji subkulturni aktivizam počinje da povezuje selo Tomaševac sa svetom, kao i "Bili smo prvaci sveta" Vidanovića, koji promoviše košarku kao "najbolji jugoslovenski proizvod", podsećajući nas na legendarnu reprezentaciju iz 70-ih godina.

U bioskopu "Fontana" film "Bicikli pričaju priče" Lisice kroz šest zanimljivih sižea predstavlja ljubitelje dvotočkaša iz šest evropskih zemalja.

Poseban program "Kosovo i Metohija u fokusu", u Jugoslovenskoj kinoteci, nudi tri filma - "Milica" Dragana Elčića, "Pozorište iz kutije za cipele" Predraga Radonjića i "Ljudi pod čunkom" Srđana Radakovića.

Međunarodni program u Domu omladine prikazuje izraelski film "Dobar sin" u režiji Širli Berkovic, na temu polnog identiteta, kao i danski "Sepideh - Dosezanje zvezda", čiji autor Berit Madsen predstavlja mladu Iranku i njen san da postane astronaut.

U istoj selekciji u "Fontani" se prikazuje američki film "Lepotica i bokser" Zaharija Hajnzerlinga, o braku dvoje umetnika i njihovoj borbi za umetnost i opstanak.

U tom bioskopu i u Domu kulture Studentski grad reprizira se britanski film "Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi" reditelja Sema Bensteda, o iskusnom srpskom fudbalskom treneru Zoranu Đorđeviću na putu stvaranja prvog nacionalnog tima u novonastaloj državi Južni Sudan.

U bioskopu "Sinepleks" na Ušću repriziraju se "Katedrale kulture" 3D, koprodukcija Nemačke, Danske, Austrije i Norveške, u režiji Vima Vendersa i drugih poznatih autora.

Program "Beldoks podržava" predstaviće danas u DKC-u film "Doba Dunđerskih" Marka Marinkovića, o pesniku Lazi Kostiću, njegovoj ljubavi Lenki Dunđerski i pesmi "Santa Maria della salute".

Sedmi Beldoks traje od 8. do 14. maja, a na programu su ukupno 34 najbolja ostvarenja nove dokumentarne produkcije iz celog sveta i iz Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA