SMETAJU IM SRBI: Oboren krst iznad Sarajeva!

Krst na Zlatištu iznad Sarajeva postavljen je u znak sećanja na srpske žrtve u ratu, ali je shvaćen kao provakacija, i više puta su organizovani napadi i pokušaji rušenja istog

  • 56

Na Zlatištu iznad Sarajeva, nepoznate osobe jutros su oborile spomen-krst, potvrdili su iz Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo.

 Kako je rekla Danka Tešić, portparol CJB-a, policija je upućena na mesto događaja.

- Ovo delo nije kvalifikovano kao krivično delo. Situacija je, kao što znate specifična, s obzirom na to da je krst izgrađen bez dozvole, dakle nema oštećene strane. Ono što je bitno je da krst nije pao na put i ne ugrožava saobraćaj. Policija će, kao i dosad, obaviti uviđaj, a za dalje ćemo sačekati stav Tužilaštva - rekla je Tešićeva.

Da podsetimo, ovo je samo jedan u nizu pokušaja rušenja ovog krsta, koji predstavlja simbol sačinjen u znak sećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Međutim, druga strana je smatrala da se radi o “provokaciji i neprihvatljivoj zloupotrebi verskih simbola, čime se podižu međunacionalne tenzije, što može dovesti do ugrožavanja sigurnosti građana”.

Inače, Mirza Hatić (27) je bio organizator tadašnjeg napada u Sarajevu, koji je tvrdio da krst mora da bude uništen zbog bošnjačkih majki, čija su deca ubijena u Sarajevu i Srebrenici.

On je tom prilikom izjavio "Ja ću poginuti, ali tog krsta neće biti".

(Telegraf.rs / Izvor:avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jusic

    5. decembar 2014 | 12:00

    Bilo je i vrijeme da se to ruglo skine, neka naprave lijep spomenik i na drugo mjesto, pa će svi bit zadovoljni, a ovakav krst ni na što ne liči samo se obrukali

  • blablabla

    5. decembar 2014 | 11:31

    I vama bi smetala dzamija sa minaretom iznad Beograda zar ne ? to ti je isto...

  • M!N

    5. decembar 2014 | 11:46

    Srbi svima smetaju a svi oni,i hrvati i bosanci uzivaju u Beogradu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA