STIŽE U BOSNU: Angela Merkel 9. jula dolazi u Sarajevo

Merkelova će prvo posetiti Tiranu i Beograd, a zatim boraviti u Sarajevu, gde će prisustvovati ispraćaju posmrtnih ostataka u ratu ubijenih Srebreničana, ali zbog obaveza neće prisustvovati obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici - 11. jula u Potočarima

  • 16

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće Bosnu i Hercegovinu 9. jula, saznaje TV N1 BiH iz izvora u nemačkoj i vladi BiH.

NAJNOVIJE UCENE SRBIMA IZ NEMAČKE: Evo šta Angela Merkel traži od Srbije da uradi ili NEMA NIŠTA od EU!

Kako navodi ta televizija, Merkelova će prvo posetiti Tiranu i Beograd, a zatim boraviti u Sarajevu, gde će prisustvovati ispraćaju posmrtnih ostataka u ratu ubijenih Srebreničana, ali zbog obaveza neće prisustvovati obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici - 11. jula u Potočarima.

Merkelova bi u Sarajevu trebalo da razgovara sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem i bosanskohercegovačkom delegacijom, održi radni ručak sa članovima Predsedništva BiH i konferenciju za predstavnike medija.

Takođe, trebalo bi da poseti i sarajevsku galeriju "11/07/95", posvećenu žrtvama zločina iz jula 1995. godine, odakle će poslati ličnu poruku.

Merkelova do sada nije dolazila u posetu BiH, ali je inicirala nekoliko značajnih diplomatskih akcija usmerenih ka stabilizaciji prilika u BiH i regionu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kima

    2. jun 2015 | 09:29

    Izgleda da u ovom ratu ni jedan Srbin nije poginuo samo balije i ustase.

  • Jeretik

    2. jun 2015 | 09:31

    Svrati do Kragujevca.

  • vidjilica iz medjugorja

    2. jun 2015 | 07:43

    Dolazi da vidi kakvo je stanje u koloniji zvanoj federacija..al prije toga ce obici podanike u Hrvatskoj da smiri stvari sa satorasima i da oslobodi sanadera..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA