VUČEVIĆ NA KOSOVU: Gradonačelnik Novog Sada posetio manastir Gračanicu povodom Male Gospojine (FOTO)

- Delegacija Novog Sada je došla u Veliku Hoču zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Methojiu Vlade Srbije kako bi bar malo pomogla ljudima koji tu žive - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i zamenikom predsednika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Damirom Zobenicom, kao i delegacijom Grada Novog Sada, boravi na Kosovu i Metohiji gde je danas prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji i litiji u manastiru Gračanica, povodom velikog pravoslavnog praznika Rođenje Presvete Bogorodice - Mala Gospojina.

DANAS JE MALA GOSPOJINA: Evo šta nikako ne smete da radite!

Gradonačelnik Miloš Vučević juče je u Velikoj Hoči, srpskom mestu na Kosovu i Metohiji, uručio pomoć prikupljenu za svu decu koja tamo žive, a sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem obišao i novootvoreni pogon za pasterizaciju voća i povrća u selu Mogila kod Kosovske Vitine.

- Delegacija Novog Sada je došla u Veliku Hoču zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Methojiu Vlade Srbije kako bi bar malo pomogla ljudima koji tu žive. Opstanak našeg naroda na ovom području je veoma važan, a najviše zavisi od samih ljudi koji tu žive i rade. Oni sami stvaraju svoju budućnost, dok smo mi tu da njihove napore i hrabrost cenimo i da ih podržavamo u skladu sa našim mogućnostima. Obavezuje nas i ohrabruje činjenica da iz godine u godinu imamo sve kvalitetniju saradnju, a mi se trudimo da naše prijateljstvo negujemo i kontinuirano pomažemo narodu na Kosovu i Metohiji - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će ta saradnja u narednom periodu biti osnažena.

Foto: Novisad.rs Foto: Novisad.rs

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u decembru 2014. godine obezbedila 3.800.990 dinara za Eparhiju raško-prizrensku, na ime pomoći za izgradnju mini pogona za preradu voća i povrća i nabavku opreme za preradu voća i povrća iz manastirske ekonomije, u cilju samoodrživosti narodnih kuhinja.

Na prošlogodišnjem obeležavanju slave manastira Gračanica, Opština Gračanica je donela Odluku da Grad Novi Sad bude proglašen prijateljem Gračanice, a večeras će u Domu kulturu u Gračanici biti održana Svečana akademija povodom Dana opštine, kojoj će delegacija Novog Sada prisustvovati kao i prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA