≫ 

Ko SAKRIJE IMOVINU od države, TEŠKO NJEMU: Počinje ispitivanje ko šta ima

- Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi, u kakvom se miljeu kreće, sa kim održava kontakte, da li je često u društvu osuđivanih lica - najavila je Nela Kuburović, ministarka pravde

  • 30

Ministarka pravde Nela Kuburović predložiće da se imovina ispituje pet godina unazad, a ukoliko se utvrdi očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koji ostvaruje, predložiće da se takvima odredi porez i do 50 odsto procenjene vrednosti imovine. 

Ministarka pravde Nela Kuburović za Telegraf: ZA PROGANJANJE, POLNO UZNEMIRAVANJE I PRINUDNI BRAK IĆI ĆE SE U ZATVOR! (VIDEO)

NELA KUBUROVIĆ: Uskoro novi zakon o poreklu imovine

Ona je rekla da je prva verzija Zakona o poreklu imovine već spremna i da bi već sledeće nedelje trebalo da bude uobličen prednacrt koji će ići u javnu raspravu. Primena ovog važnog dokumenta očekuje se krajem 2017. godine:

- Okosnicu zakona trebalo bi da čini unakrsno ispitivanje imovine, odnosno poređenje prijavljenog poreza sa stvarnim stanjem. Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi, u kakvom se miljeu kreće, sa kim održava kontakte, da li je često u društvu osuđivanih lica - kaže ministarka.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Na pitanje postoji li mehanizam da se uđe u trag osobama koje se bave mutnim poslovima i nemaju imovinu na svoje ime, ona objašnjava:

- Često je očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koji prijavljuje. Tipičan primer su oni judi koji džipovima dovoze decu u vrtić, a sa druge strane plaćaju povlašćenu cenu obdaništa. Zato bi najveći deo posla u ovoj priči trebalo da podnese Poreska uprava, a o tužbama na njihova rešenja odlučivaće Upravni sud. Zaposleni u Poreskoj Upravi i u Upravnom sudu proći će obuku.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Omon

    23. decembar 2016 | 09:50

    Prvo od vlade morate poceti.

  • Istina

    23. decembar 2016 | 09:49

    Imam osecaj da je ovo zamazivanje očiju narodu, po tome svi političari bi bili na udaru ovog zakona a to se neće desiti, to će biti mrtvo slovo na papiru.

  • Mimi

    23. decembar 2016 | 09:45

    Strasno!!!! Jel' ovo policijska drzava!??? A mi sto nemamo dovoljno da jedemo, hoce li nam dati novac od onih sto imaju visak? Cist komunizam. Samo glasajte!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA