ZBOG KRAĐE U KOLUBARI: Uhapšeni Ćeran i Kene!

Uhapšeni i bivši finansijski direktor "Kolubare" Ljubiša Mekić, bivši načelnik službe za eksproprijaciju zemljišta Saša Radanović, veštak Željko Vuković, kao i pravnik u službi Zoran Živković

  • 5

Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije uhapsili su bivšeg direktora Rudarskog basena "Kolubare" Nebojšu Ćerana. Zajedno s njim, uhapšen je i Radosav Savatijević Kene.

Privedeni su i bivši finansijski direktor Kolubare Ljubiša Mekić, bivši načelnik službe za eksproprijaciju zemljišta Saša Radanović, veštak Željko Vuković, kao i pravnik u službi Zoran Živković. Svi oni sumnjiče se za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.  U Višem javnom tužilaštvu, koje je nadležno za ovaj slučaj, rekli su za Tanjug da će sačekati krivičnu prijavu policije protiv osumnjičenih, posle čega će se oglasiti o tom slučaju.

Ćeran obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd od kraja septembra 2012. Pre te funkcije bio je na čelu "Kolubare", u periodu u kome je to preduzeće oštećeno za više miliona evra.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović je početkom 2013. kazala da se istražni organi bave "Kolubarom", jer su u tom preduzeću isplaćivane zarade nepostojećim ljudima, precizirajući da je na taj način isplaćeno između 1.000 i 1.500 zarada.

- Kolubara je bilo preduzeće ogrezlo u kriminalu i korupciji - kazala je ministarka energetike, i istakla da je oprema za to preduzeće nabavljana po cenama "tri, četiri i šest puta većim od normalnih". Ona je dodala da su gubici "Kolubare" bili 11 miliijardi dinara, a da su samo u 2012. godini, do formiranja nove vlade, uvećani za još 3,6 milijardi.

Reagujući na ovakve tvrdnje, Nebojša Ćeran, inače funkcioner Demokratske stranke, poslao je saopštenje medijima u kome je naveo da je za tri godine, koliko je bio direktor RB "Kolubara", sprečio pljačku u vrednosti od sto miliona evra, koliko bi iznosio najam mašina od privatnika na način kako je to rađeno u godinama pre njegovog dolaska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA