GENERAL SIRIJSKIH POBUNJENIKA: Ne prihvatamo dogovor, izdali su nas!

Komandant sirijskih pobunjenika ocenio da su SAD i ostali međunarodni saveznici sirijske opozicije prihvatili da podrže ruski plan, znajući da je u pitanju zavera

  • 12

Komandant sirijskih pobunjenika, odbegli vojni general Salim Idris odbacio je američko-ruski dogovor o uklanjanju sirijskog hemijskog oružja, ocenivši da će na taj način Bašar al-Asad ostati nekažnjen za navodni napad od 21. avgusta u blizini Damaska.

Kako piše "Vašington post", general Idris, koji se nalazi u Istanbulu, rekao je da se pobunjenici osećaju izdanim od strane međunarodne zajednice.

- Nemamo nikakvu nadu. Treba li da zaboravimo ubicu Bašara koji je dao naređenje za napad - kazao je Idris na konferenciji za novinare.

On je ocenio da su SAD i ostali međunarodni saveznici sirijske opozicije prihvatili da podrže ruski plan, znajući da je u pitanju zavera da bi se zaštitila vlada u Siriji.

- Rusija i Sirija igraju igre da bi kupili vreme. Zbog fokusiranja samo na hemijsko oružje, zaboravilo se na sva druga ubistva Sirijaca - rekao je pobunjenički vođa.

Idris je pozvao međunarodnu zajednicu da ne ostavlja na cedilu pobunjenike.

SAD i Rusija su protekle noći postigli dogovor u Ženevi o uništenju sirijskog hemijskog oružja do sredine sledeće godine.

Prema sporazumu, inspektori bi na terenu trebalo da se nađu najkasnije do novembra ove godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    14. septembar 2013 | 17:55

    Pa i ti si nekog izdao ako se ne secas.

  • anti antifa

    14. septembar 2013 | 17:40

    Izdaje se,Idrise,uvek smrću plaćala kao služenje neprijatelju

  • Datch

    14. septembar 2013 | 17:57

    Hteli ste da spavate u istom krevetu sa djavolom, pa sta ste drugo mogli da ocekujete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA