TAJNI OBRED U KUĆI CVEĆA: Mitropolit Amfilohije OKADIO grobove Tita i Jovanke?

- Porodica Broz je zgrožena ovim gestom i smatra da je mitropolitov gest bio neprimeren. Da smo znali šta planira, nikada mu ne bismo dopustili dolazak u Kuću cvijeća - rekao je Titov unuk

  • 58

Unuk doživotnog predsednika SFRJ i lidera KPJ Joška Broz za Telegraf.rs kaže da je crnogorski mitropolit Amfilohije izvršio pravi udar na maršala i "smrtno uvredio" porodicu Broz kada je "na kvarno" ušao u Kuću cveća gde su sahranjeni Tito i Jovanka i obavio pravoslavni crkveni obred.

- Porodica Broz je zgrožena ovim gestom i smatra da je mitropolitov gest bio neprimeren. Da smo znali šta planira, nikada mu ne bismo dopustili dolazak u Kuću cvijeća - rekao je Broz i dodao da je ovo samo nastavak orkestrirane kampanje koja se već duže vreme vodi kako bi se uništio Titov kult.

On objašnjava da je crnogorski mitropolit Amfilohije prevario Jovankine sestre Nadu i Zoru rekavši joj da želi da se pokloni grobu, ali kada je ušao izvadio je "kandilo i obavio obred".

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Tito je bio kršteni katolik i to je opšte poznato, a često je znao da za sebe kaže "ja kao katolik", zato mislim da je obavljanje ovog pravoslavnog obreda na njegovom grobu totalna uvreda - kaže Joška i dodaje da su i pored svega Tito i Jovanka bili ateisti do kraja života, kao i svi pravi komunisti.

Mitropolit Amfilohije nije bio dostupan za komentar i nije se javljao na svoj telefon kako bi čuli njegovu stranu priče.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Amfilohije je još 2013. godine rekao da Jovanka Broz kao vernica zaslužuje opelo jer je njena porodica dala preko 70 sveštenika.

- Želio sam je posetiti u bolnici, ali su mi lekari zabranili ulaz, rekavši da njeno zdravstveno stanje to ne dopušta - rekao je tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    10. februar 2015 | 19:17

    Bog Te čuvao,Vladiko

  • Bonaparta3

    10. februar 2015 | 19:16

    Čast i čest potomcima,ali što se vređate kad vam deda nije tu sahranjen. To znaju i vrapci na grani. Verovatno je Jovankina porodica tražila osveštenje.

  • Bracki

    10. februar 2015 | 19:07

    Cu titov unuk ne da da se ulazi u drzavno? Nije to tvoje sinovce,unuce ili ko god da si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA