Selaković RAZREŠIO prvog izvršitelja zbog zloupotreba!

- Mnogo je važno da se sprovodi kontrola rada te pravosudne profesije, jer ako je kontrola dobra onda niko ničega ne treba da se boji. Važno je da taj rad bude po slovu zakona, ispravan i pravičan - rekao je ministar pravde

  • 0

Ministar pravde Nikola Selaković, rekao je da je razrešio prvog profesionalnog izvršitelja zbog zloupotreba u radu i najavio da će novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji tokom jeseni treba da se nađe u Skupštini, pružiti veću sigurnost dužniku od samovolje izvršitelja.

Reč je o izvršitelju iz Beograda Ivanu Steviću, kome je prethodno trajno zabranjen rad zbog utvrđenih zloupotreba sa antidatiranjem komunalnih predmeta privatnog parkig preduzeća "Metroparking". Njegov slučaj je prijavljen i tužilaštvu za organizovani kriminal.

I TO SE DOGODILO: Privatnom IZVRŠITELJU ZABRANJEN RAD zbog zloupotrebe!

Ministar je dodao da je doneo i šest rešenja o disciplinskom kažnjavanju izvršitelja i napomenuo da je ta profesija "mlada" i da se tek utemeljuje u Srbiji.

- Mnogo je važno da se sprovodi kontrola rada te pravosudne profesije, jer ako je kontrola dobra onda niko ničega ne treba da se boji. Važno je da taj rad bude po slovu zakona, ispravan i pravičan - napomenuo je Selaković.

Ivan Stević je prvi privatni izvršitelj koji je razrešen te dužnosti, od kada je 2011. godine ta profesija uvedena u pravosudni sistem Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA