VUČIĆ: Beograd i Srbija postaju energetski bezbedniji i sigurniji! (FOTO)

- Građani sada treba da znaju da je njihov grad energetski bezbedniji nego što je bio u prošlosti - rekao je premijer izrazivši zadovoljstvo uštedom od milion evra, što će, kako je rekao, značiti da će elektroprivreda uplatiti nova sredstva u budžet Srbije

  • 84

Beograd i Srbija danas postaju bolje i energetski sigurnije i bezbednije mesto za sve naše građane, poručio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, nakon puštanja u rad trafostanice "Beograd 20", u beogradskom naselju Mirijevo.

Zahvalivši svima koji su radili na izgradnji ove trafostanice, Vučić je kazao da je reč o pravom remek delu za koje su zaslužni radnici iz energetskog sistema i elektroprivrede, njihovi rukovodioci kao i ministar Aleksandar Antić.

- Ovo je velika stvar za celu našu zemlju - kazao je premijer istakavši da je trafostanica izgrađena sopstvenim novcem, te da je u nju uloženo 28,6 miliona evra.

ISTORIJSKI MOMENAT ZA KIKINDU: Metanolsko-sirćetni kompleks ponovo počeo sa radom (FOTO)

Sa ovom trafostanicom Beograd će, kazao je, imati mnog manje problema u snabdevanju strujom.

- Građani sada treba da znaju da je njihov grad energetski bezbedniji nego što je bio u prošlosti - rekao je premijer izrazivši zadovoljstvo uštedom od milion evra, što će, kako je rekao, značiti da će elektroprivreda uplatiti nova sredstva u budžet Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sledi, naveo je, sređivanje Makiša 2 kako Beograd u narednih 25 godina ne bi imao problema i u snabdevanju vodom.

- Dakle, ja bih voleo da grajdani Srbije mogu da vide kako izgleda ova trafostnaica i trebalo bi dopustiti novinarima i snimateljima da dođu i pokažu to ljudima", rekao je premijer istakavši da sve to ukazuje da Srbija polako ali sigurno, dobrim koracima izlazi iz krize.

Premijer je najavio obnovu svih škola i bolnica, ali rekao i da očekuje da investicije budu nastavljene, kao i da u narednoj godini budu mnogo veće i ozbiljnije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

KREĆU RAZGOVORI SRBIJE I MMF-a: Evo koji su NAJVEĆI PROBLEMI

- Verujem da Srbija ekonomski raste polako ali sigurno, o tome govore svi i MMF i EBRD i Svetska banka - rekao je premijer i dodao da se sigurno može očekivati još pomaka.

Govoreći o boljitku u Srbiji, premijer je naveo i da u našoj zemlji manje nestaje struje nego u Nemačkoj.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- U Srbiji je manje nestajalo struje nego u Nemačko i to u apsolutnim brojevima - kazao je premijer i izrazio uverenje da će Vlada Srbije nestaviti da diže srpsku ekonomiju još jačim tempom.

Napomenuo je i da je u Srbiji zabeležen najniži fiskalni deficit i ponovio da rebalansa budžeta neće biti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA