MILAN NEDIĆ JE OVO PISMO NAPISAO HITLERU 1943. GODINE: Pročitajte šta je srpski đeneral PORUČIO vođi TREĆEG RAJHA! (FOTO)

Rehabilitacija armijskog đenerala i predsednika srpske vlade u okupaciji za vreme Drugog svetskog rata podelila je Srbiju, a glavnu reč ima Viši sud u Beogradu

Rehabilitacija srpskog premijera za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića, jedna je od najvažnijih stvari u Srbiji. Odmah po podnošenju zahteva počela je polarizacija među Srbima, te su se tako podelili na one koji su ZA i PROTIV. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić javno je izjavio da je "apsolutno protiv rehabilitacije đenerala Nedića, jer ga je kako kaže na funkciju predsednika srpske vlade postavio Adolf Hitler!

NEDIĆA JE POSTAVIO HITLER, ON JE ZLOČINAC! Evo šta još Ivica Dačić kaže o REHABILITACIJI srpskog premijera

Dok Nedićeva porodica i naslednici tvrde da je on nevin, da se nije ubio, kao što kaže zvanična verzija, već da je ubijen u zatvoru i da je proces protiv njega bio politički konstruisan, a pri tom držeći u rukama veoma važan argument - MILAN NEDIĆ NIKADA PRAVOSNAŽNO NIJE OSUĐEN ZA SARADNJU SA OKUPATORIMA, ona "druga strana Srbije" tvrdi suprotno. Šta je tačno ostaje da se vidi...

DA LI "IZDAJNICI" SRBIJE POSTAJU NJENI "HEROJI"? Draža je REHABILITOVAN, sledeći je Nedić. Evo ko još stoji u redu za "pravdu"

Foto: wikipedia.org Foto: wikipedia.org

Ipag glavnu reč imaće Viši sud u Beogradu pred kojim se vodi čitav postupak.

Na društvenim mrežama takođe su podeljeni po pitanju rehabilitacije Milana Nedića i dok jedni šeruju govore armijskog đenerala u kojima se dokazuje da je bio "dobar za Srbe", drugi iznose "dokaze" protiv.

Ipak ostaće svima kao kost u grlu pismo Milana Nedića, objavljeno u nedeljnom listu SRPSKI NAROD 30. januara 1943. godine povodom desetogodišnjice "Nemačke revolucije".

Foto: stormfront.org/B E P H O C T Foto: stormfront.org/B E P H O C T

- Dolazak nacional-socijalista na vlast u Nemačkoj pre 10 godina bio je od sudbonosnog značaja ne samo za nemački narod, već je i od ogromnog istorijskog značaja za sve evropske narode, za celu Evropu, kao i za ostali svet - između ostalog piše Nedić i čestita Adolfu Hitleru na uspešnoj godišnjici.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ustao je PROTIV rehabilitacije Nedića i za list Danas rekao:

- To je bila okupaciona vlast, koju je postavio Hitler. Srbija bi bila jedina zemlja na svetu koja bi rehabilitovala kvislinšku vlast. Uostalom i sama reč kvisling znate otkuda potiče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    10. decembar 2015 | 12:30

    ИЗ ОВОГ ПИСМА ПРОИЗИЛАЗИ ДА ЈЕ НЕДИЋ ОБОЖАВАО ХИТЛЕРА И ЊЕГОВУ ОКУПАЦИОНУ ВЛАСТ. СИМПАТИЗЕР ТРЋЕГ РАЈХА И ФАШИСТА.

  • 1989

    11. decembar 2015 | 23:57

    Srbi, ucili smo laznu istoriju 50 godina, laz do lazi gledali u partizanskim filmovima i serijama. To ako se bolje zivelo za vreme Tita ne znaci da nas nije lagao rezim na cijem je celu bio. U istoriji koju su nas oni ucili Nemci su u Srbiji, Beogradu ginuli na svakom cosku od "mladih i hrabrih" proletera.... TO JE LAZ!! Do kraja '43. god u Beogradu niti jedan jesini okupacioni vojnik nije stradao. Sada, posle toliko godina izlaze dokumenta i stenografi sa skojevskih sastanaka. U kojima Mosa Pijade poziva na anarhiju jer "komunisticka ideologija samo u anarhiji moze da opstane. I samo bezvlasce u gradu i drzavi moze da otudji tradicionalno vaspitanog srbina od vere u Boga, krsnu slavu, pa na kraju krajeva i u opredeljenost za monarhiju" Za zlocine u Kragujevcu krivi su komunisti. Ubili su 20 nemackih vojnika i ako su znali za odmazdu 100/1 koja bi usledila. I to su uradili na uzasno svirep nacin. Odsecanjem polnih organa i stavljanjem mrtvim vojnicima u usta, urezivanjem petokraka u cela ubijenih nemaca zeleli su da isprovociraju taj zlocin u KG. I uspeli su u tome... A svaki put kad pomislite na oreol oko komunistickih glava, setite se golog otoka i sta su tamo radili svojim ljudima frakcijski lose opredeljenim. A onda probajte da kroz tu komunisticku prizmu sagledate likove kakav je Cica ili djeneral Milan Nedic, Kosta Musicki i mnogi drugi srpski rodoljubi... ipak ne bi veliki Danilo Bata Stojkovic pristao da igra ulogu jednog takvog "izdajnika" i prikaze ga kao mucenika u zlu vremenu da je to zapravo i bio. Izmedju zdravog razuma, Bate Stojkovica i tolike literature i s druge strane komunisticke propagande. Uvek cu odabrati prvo! Ja sam Srbin a ne jugosloven.

  • Jeдaн oд Cpбa

    12. decembar 2015 | 15:22

    Ne mogu,i ne smem da vjerujem... Pa,ovakvih reakcija nije bilo kada smo komentarisali vijest o kanonizaciji kardinala Stepinca u sveca... Kao da nam ništa ne znače ratne godine '41-'45 i '91-'95,kao da su nas malo poubijali ustaše i komunisti,balije i crnokošuljaši...Još se nismo medju sobom ubijali,pa 'ajmo sada Srbi zarad Nedića i Ljotića oči,zube jedni drugima da povadimo,srca da iščupamo... 'Oćemo li?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA