NEDIĆA JE POSTAVIO HITLER, ON JE ZLOČINAC! Evo šta još Ivica Dačić kaže o REHABILITACIJI srpskog premijera

- To je bila okupaciona vlast, koju je postavio Hitler. Srbija bi bila jedina zemlja na svetu koja bi rehabilitovala kvislinšku vlast. Uostalom i sama reč kvisling znate otkuda potiče - rekao je Ivica Dačić

  • 68

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je njegov stav o rehabilitaciji predsednika Vlade Srbije za vreme okupacije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića "apsolutno negativan".

DA LI "IZDAJNICI" SRBIJE POSTAJU NJENI "HEROJI"? Draža je REHABILITOVAN, sledeći je Nedić. Evo ko još stoji u redu za "pravdu"

- To je bila okupaciona vlast, koju je postavio Hitler. Srbija bi bila jedina zemlja na svetu koja bi rehabilitovala kvislinšku vlast. Uostalom i sama reč kvisling znate otkuda potiče - rekao je Dačić za današnje izdanje lista Danas.

Evo koje BOGATSTVO će naslediti porodica MILANA NEDIĆA, ako ga Srbija REHABILITUJE! (MAPA)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Postupak za rehabilitaciju je počeo 7. decembra pred Višim sudom u Beogradu.

Stručna javnost rehabiltaciju Nedića izjednačava sa negiranjem holokusta, ali Dačić nije odgovorio da li će pokrenuti neku inicijativu kojom bi se zakonski sankcionisalo negiranje Holokausta u Srbiji.

Potomci Milana Nedića zatražili su od suda da ga rehabilituje i time poništi Uredbu Vlade FNRJ, kojom je on proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu oduzeta građanska i imovinska prava. Zahtev za rehabilitaciju je ranije odbacivan kao nepotpun, međutim, sud je sada odlučio da pokrene postupak.

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

Milan Nedić nikada nije bio osuđen, niti je protiv njega podignuta optužnica. Bio je načelnik Generalštaba Vojske Kraljevine Jugoslavije, a od 1939. i ministar vojske i mornarice. Zbog zalaganja za svrstavanje uz Hitlera, smenjen je 1940. a reaktiviran godinu dana kasnije, kada je prihvatio mesto predsednika kvislinške vlade.

U oktobru 1944. godine pobegao je u Austriju, da bi ga britanske snage isporučile Beogradu 1946. godine.

Prema zvaničnim dokumentima, Nedić je izvršio samoubistvo u zatvoru, skočivši kroz prozor. Njegovi potomci traže da se poništi uredba Vlade FNRJ iz 1949. godine, kojom se narodnim neprijateljima oduzimaju imovina i građanska prava. Ukoliko bi ga sud rehabilitovao, Nedićeva imovina bi bila vraćena njegovim potomcima.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    10. decembar 2015 | 09:08

    Иронија! То каже Дачић којег су такође поставили швабе и амери.... уз то све, Дачић јавно каже да је југословен, тј да није Србин! Раја гледа ријалити и звезде и звездице, певаче и певаљке, слуша патетичну и надасве малоумну музику, гледа јефтине патетичне турске серије и на крају би сви да певају, да буду вип, ин и кул..... Народ у Србији и заслужује Недића, Дачића, Вучића, Тита..... и тако сличне ликове! Затупљен народ до бола!

  • N.M

    10. decembar 2015 | 08:43

    Briga potomke za rehabilitizaciju . Bitna im je samo IMOVINA !

  • Nikolas

    10. decembar 2015 | 09:06

    MI SMO SRBI JEDINI NAROD U EVROPI KOJI SE I POSLE 70GODINA DELI NA JOSKINE PARTIZANE I DRAZINE CETNIKE-NERADI SE NA POMIRENJU NEGO SA VELIKOM OSTRASCENOSCU NA MRZNJI STO CE NAS U OVIM PRELOMNIM MOMENTUMA KOSTATI OPSTANKA NA OVIM PROSTORIMA.NEZABORAVIMO JEDNO DA SMO OKRUZENI PARANOICNOM MRZNJOM PREMA SRBIJI I BEZ JEDINSTVA NESTACEMO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA