TADIĆ PORUČIO OPOZICIJI: Učiniću sve da se ujedinimo

Lider SDS-a je istakao da su lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), premijer Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, napravili prednost koja je teško dostižna delom zbog toga što su dve godine imali "čistu pistu"

  • 40

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je sinoć u Nišu da će učiniti sve da ujedini opozicione stranke u Srbiji. Bivši predsednik Srbije istakao je da Socijaldemokratska stranka ne bi za predstojeće izbore pravila nikakav savez sa SNS, SPS, Pokretom socijalista i Srpskom radikalnom strankom, ali ni sa strankama koje su protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji, kao što su Demokratska stranka Srbije i Dveri.

ŽELE ISTE BIRAČE: Tadić i Jovanović KRADU GLASOVE DS-u i ruše Pajtića!

- Da li će to opozicione stranke prihvatiti - videćemo. Moja potreba jeste da je ujedinim kako bi se smanjila asimetrija koja sada postoji između vlasti i opozicije - istakao je Tadić na zajedničkoj tribini SDS-a, Narodnog pokreta Srbije i Liberalno demokratske partije.

On je istakao da su lideri Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), premijer Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, napravili prednost koja je teško dostižna delom zbog toga što su dve godine imali "čistu pistu", odnosno niko im ozbiljno nije ukazivao na greške, a delom zbog toga što su mediji pod apsolutnom blokadom vlasti i što su urušeni demokratski potencijali zemlje.

Foto: Tanjug / Dragan Stanković Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Tadić je kazao da je razlika u ponašanju aktuelne vlasti i prethodne, ogromna.

RAT OPOZICIJE I VLASTI U SKUPŠTINI! Evo šta su rekli o Zakonu o poljoprivredi, prodaji zemljišta strancima i korupciji

- Nismo proganjali političke protivnike, nismo vređali novinare i ponižavali novinarke. Uveli smo pristojnost u Srbiju - naglasio je Tadić.

On je istakao da je prethodna vlast izvela Srbiju iz stanja u kome su se ljudi međusobno ubijali zbog političkih razlika i pokrenut je investicioni ciklus tri puta veći od sadašnjeg.

- U odnosu na druge zemlje bili smo mnogo bolje plasirani nego sada. Sada smo na Balkanu poslednji po rastu bruto društvenog proizvoda i sa budžetskim deficitom koji je među najvećim u Evropi  - rekao je Tadić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389 patriota

    24. decembar 2015 | 11:15

    Tadiću ti si svoje završio, uništio si celu Srbiju tvojom vladavinom.

  • Gekke Joopi

    24. decembar 2015 | 11:48

    Tadicu shvati vec jednom, ti si daleka proslost, bez ikakve buducnosti!

  • Sudija

    24. decembar 2015 | 11:14

    Mozete ali u Zabeli gde vam je odavno svima mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA