Nikolić: Religije su bogastvo Srbije

- Srbija je društvo u kome u miru ravnopravno žive pripadnici mnogih religija koji su jednaki pred zakonom kao što su jednaki i pred Bogom - izjavio je predsednik Srbije

  • 13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da u Srbiji ravnopravno i u miru živi veliki broj vernika različitih religija, kao i da je to bogatstvo države.

- Srbija je društvo u kome u miru ravnopravno žive pripadnici mnogih religija koji su jednaki pred zakonom kao što su jednaki i pred Bogom, i to smatramo svojim velikim bogatstvom - rekao je Nikolić tokom susreta sa kardinalom Anđelom Skolom, milanskim nadbiskupom i posebnim poslanikom pape Franje.

Skola, koji u Srbiji boravi povodom obeležavanja 1700. godišnjice Milanskog edikta, preneo je pozdrave i izraze poštovanja pape predsedniku Srbije, navodi se u saopštenju predsedništva.

Kardinal je posebno istakao da je Srbija bila i ostala jedinstvena raskrsnica brojnih kultura i religija i da u tom smislu odražava najviše vrednosti kojima teži Evropa - poziv na mir i poštovanje različitosti.

Nikolić je izrazio zahvalnost na doslednom stavu Vatikana da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Predsednik je dodao da je to postupak koji doprinosi naporima Srbije za uspostavljanje trajne i pravedne stabilnosti i mira u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markonator

    20. septembar 2013 | 13:43

    Ako je religija najveće bogatstvo Srbije onda smo gotovi

  • Dr. Mr.

    20. septembar 2013 | 13:22

    Ma o cemu bre ti pricas!? Zar ti nemas preca posla!?

  • ДАШОНИ

    20. septembar 2013 | 14:43

    ВИ СТЕ ЧОВЕКА СА ХИЉАДУ ЛИЦА ГОСПОДИНЕ НИКОЛИЋУ , Например цитирам вас ; КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, ЈА ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ АКО ДОЂЕМ НА ВЛАСТ НИКАД НЕЋУ ПРИЗНАТИ КОСОВО И ПОМОЋУ СРПСКОМ НАРОДУ НА КОСОВУ, И ШТА СТЕ УРАДИЛИ ОД "" СВЕТОГ ОБЕЋАЊА"" ОДГОВОР ЈЕ НИШТА, СЛАГАЛИ СТЕ НАРОД ДА ЋЕ ТЕ БРАНИТИ КОСОВО СВИМ СРЦЕМ А НЕ ШУРОВАТИ СА ШИПТАРСКИМ ТЕРОРИСТИМА, ГОСПОДИН ВЕЉОВИЋ ГЛАВНИ ЧОВЕК ПОЛИЦИЈЕ СРБИЈЕ СЕ ДАНАС САСТАЈЕ СА ЋАЗИМОМ ОСМАНИЈЕМ НАЈВЕЋИМ ДИЛЕРОМ ДРОГЕ БАЛКАНА ПО ТОАЛЕТИМА БЕОГРАДА А ВИ СА ТАЧИЈЕМ И ХАРДИНАЈОМ СРПСКИМ КРВНИЦИМА , ДА БИ УШЛИ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ ГДЕ ЋЕ НАМ "" СВИМА БИТИ БОЉЕ""???? ЈА ТО ГОСПОДИНЕ НИКОЛИЋУ ЗОВЕМ ИЗДАЈОМ СВОГ НАРОДА И СВИХ РЕЛИГИЈА СРБИЈЕ ЈЕР СЕ СВОЈА """ЗЕМЉА""" ЧУВА КАО НАЈВЕЋЕ БЛАГО!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA