DODIK: Bosna je zemlja bez šanse

Predsednik RS kaže da BiH preživljava samo da bi se trećerazredni međunarodni službenici vežbali na njoj, kao i da bi se regionalna pažnja odvlačila stalnim potenciranjem Bosne

  • 37

Srbi u Bosni i Hercegovini neće dozvoliti da ih Bošnjaci majorizuju i nadglasavaju, kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ističe da je BiH zemlja bez šanse.

Dodik kaže da BiH preživljava samo da bi se trećerazredni međunarodni službenici vežbali na njoj, kao i da bi se regionalna pažnja odvlačila stalnim potenciranjem Bosne.

On smatra da ne misle to samo Hrvati i Srbi, nego i Bošnjaci, zato i pokušavaju da iskoriste prisustvo međunarodne zajednice kako bi dobili drugaciju državu, po njihovoj meri.

- Niko nije zadovoljan u BiH, a nisu zadovoljni ni stranci, a Hrvati bi bili sretni da se napravi još jedna republika i da BiH bude neka vrsta konfederacije tri republike - rekao je Dodik u intervjuu "Politici".

Što se tiče referenduma, Dodik ističe da "on treba da se sprovede u trentuku kada znamo da su se stekli svi uslovi, kada međunarodne okolnosti budu povoljnije.

- Ja bih da to učinimo odmah, ali mi smo ozbiljni ljudi i ne želimo da se igramo i sa narodom i državom -  rekao je on.

Kad su u pitanju odnosi sa Srbijom, Dodik ističe da Srbija poštuje teritorijani integritet BiH, Dejtonski sporazum, kao i stav da se sve ključne odluke moraju donositi kroz konsenzus svih naroda.

- Možda ima nekih delova vlasti, sasvim marginalnih, koji imaju drugacije ideje, ali stavovi predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivice Dačića ili prvog spotpredsednika Vlade Aleksandra Vučića su sasvim jasni - kaže Dodik.

Istakavši da je Srbija mnogo truda uložila u rešavanje kosovskog pitanja, Dodik kaže - "nikada nismo osetili da su Nikolić, Dačić ili Vučić zbog toga zanemarili RS. Čak je možda urađeno više nego za vreme bivše vlade".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија до токија

    29. septembar 2013 | 00:12

    Ne volim doda al jos manje BiH. Ja i svi srbi u njoj zelimo da budemo Srbija!

  • Robert

    29. septembar 2013 | 00:44

    Ko god da je Srbin ili zeli da je Srbin, nema tu nista da se ne voli kod Dodika. On je pravi Srbin. Voli svoju drzavu Srpsku, Srbiju i voli svoj narod. Neustrasiv je i dao je do znanja Rusima da ih postujemo i da ocekujemo pomoc u slucaju ponovne agresije od strane Amerike ili Evrope na Spski narod. Za uzvrat su im (Rusima) otvorena bratska vrata za ulaganja u nasim drzavama. To sto je on bogat jesteimperativ. Koji to predsjednik nije. Klinton je rasturio jednu dobru drzavu (Jugoslaviju) i naveo njene narode na pokolj, kako bi se okoristio i pomjerio zonu uticaja SAD u Evropi, a sve protiv Rusije (Bondstil).

  • Draža Mihajlović

    29. septembar 2013 | 00:14

    Svaka ti je na mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA