EVROLIGA: Drama u Moskvi, a čudo neviđeno u Milanu!

Moskovljani su savladali atinske zelene u prvom meču četvrtfinala Evrolige i poveli sa 1:0 u seriji, baš kao i čudesni Makabi

  • 0
KK-CSKA-Nenad-Krstic-Etore-Mesina ficer Foto: Tanjug/AP

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su na domaćem terenu ekipu Panatinaikosa posle produžetka sa 77:74 (21:14, 19:19, 18:23, 14:16 - 5:2), pa su u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige poveli protiv grčkog tima sa 1:0.

To je bio prvi od dva izueztno dramatična meča, pošto je u večernjem terminu Makabi napravio nešto neverovatno. Vratio se iz mrtvih u Milanu protiv Armanija i posle dodatnih pet minuta napravio brejk za 1:0 u seriji.

CSKA JEDVA BEZ TEA

Oslabljeni neigranjem povređenog plejmejkera Miloša Teodosića "armejci" su teškom mukom srušili otpor neugodnih Atinjana. Izabranici trenera Etorea Mesine dobro su otvorili meč i na odmor otišli sa plus sedam poena (40:33), ali je Panatinaikos u nastavku potpuno preuzeo inicijativu i malo je nedostajalo da napravi neočekivani "brejk".

Gosti su posle preokreta vodili do same završnice prvih 40 minuta, a meč je ušao u produžetak nakon trojke Sonija Vimsa za 70:70 i realizovanih slobodnih bacanja (72:72) pošto je Bramos promašio šut za tri poena u poslednjem napadu Panatinaikosa.

CSKA je bio nešto sigurniji u produžetku, Grci su grešili, a skupo ih je koštala nepreciznost Dijamantidisa, koji je pri vođstvu domaćina sa 74:72 promašio oba slobodna bacanja i potom šut za tri poena.

Moskovljani su umeli to da iskoriste i na kraju, posle mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, zasluženo slave za vođstvo u četvrtfinalnoj seriji.

Pobedi CSKA najviše su doprineli Vims sa 21, Hrijapa sa 17 i Hajns sa 15 poena, dok je Nenad Krstić meč završio sa pet, a Vladimir Micov sa dva poena.

U timu Panatinaikosa najefikasniji su bili Lazme i Maciulis sa po 14 i Rajt sa 12 poena.

Druga utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa, koja se igra do tri pobede, na programu je u petak, takođe u Moskvi.

DOKTORAT DEJVIDA BLATA U MILANU

Neviđen meč odigran je u prepunom milanskom Forumu, gde se ovaj nivo evroligaške košarke gledao posle dugo, dugo vremena.

Sve je bilo spremno za vođstvo Armanija, koji minut pre kraja, kada je proradila upornost tima koji predvodi sa klupe Dejvid Blat.

Makabi je od 72:84 na samo 2:40 minuta do kraja stigao u neizvesnoj završnici do izjednačenja, da bi u dodatnih pet minuta samo sledio logičnost. Grogiranog i u šoku rivala nadigrao je u produžetku, doduše i zahvaljujući promašaju Kita Lengforda sa slobodnog bacanja za produžetak u poslednjoj sekundi meča.

Kako god, Izraelci se nisu predavali ceo meč, nekoliko puta bili na ivici katastrofe, a onda se poput feniksa izdigli i zahvaljujući Amerikancima u svojim redovima stigli do velikog slavlja.

Najefikasniji kod pobednika: Hikmen 26 i Rajs 17, plus nezaustavljivi Skorcijanitis (17).

U redovima Armanija prednjačili su: Lengford 18, Samjuels 17, Džerels 15, Laval 14.

Drugi mečevi serije na programu su u petak.

Armani Milano - Makabi Tel Aviv 99:101 (produžetak).

CSKA - Panatinaikos 77:74 (produžetak)

Odigrano juče: Real Madrid - Olimpijakos 88:71, Barselona - Galatasaraj sa 88:61.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA