Olimpijakos ne da krunu Kralju, PAO bolji od CSKA!

Aktuelni šampion vodio tokom čitavog meča, ali je pred kraj dozvolio Realu da ima šut za pobedu * Međutim, Ljulj je bio neprecizan sa linije penala * Četvrte mečeve u seriji obezbedili su i Makabi i Panatinaikos

  • 0

Olimpijakos ne da tako lako krunu! Aktuelni šampion Evrope savladao je ekipu Reala iz Madrida rezultatom 78:76 (45:38), u okviru trećeg susreta četvrtfinalne serije Evrolige, i tako su smanjio rezultat u seriji na 2:1.

Posle prve dve pobede Reala u Španiji donekle su dokazane spekulacije da je ''kraljevski klub'' namerno želeo crveno-bele u četvrtfinalu zbog činjenice da će ih lakše dobiti na tri meča, nego li u jednom susretu na F4, ali u dvorani ''Mira i prijateljstva'' nisu imali snage za treći vezani trijumf, iako su bili blizu.

Olimpijakos je vodio tokom čitavog meča, ali je Real iskoristio lošu koncentraciju crveno-belih u napadu da priđe na samo poen zaostatka u 36. minutu - 68:67. Potom su viđene dve dalekometne trojke na obe strane, ali i poeni Olimpijakosa za 73:70. Tek tada je usledila drama.

Četiri vezana poena donela su minimalno vođstvo Realu koji je igrao dobru odbranu sve do momenta kada je Printezis primio loptu na šutu za tri poena. Podigao se i pogodio za delirijum u Pireju. Delirijum koji se vrlo brzo primirio kada je Petvej promašio oba slobodna bacanja, ali potom ponovo buknuo posle polovičnog učinka Rodrigeza sa penala.

U narednom napadu Slukas je pogodio oba slobodna bacanja za 78:76, ali je Realu ostalo sedam sekundi da dobije meč. Najbolja trojkaška ekipa imala je šansu da svojim najjačim oružjem dođe do trijumfa, ali je umesto toga Ljulj otišao na liniju penala. Nije bio precizan i Olimpijakos je ostao u igri za polufinale.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Dunston sa 21 i Spanulis sa 17 poena. Lođeski i Petvej su ubacili po 11, a Slukas i Printezis po pet, ali ne treba zaboraviti njihove poene kada je bilo najvažnije. S druge strane samo šestorica igrača su se upisivala u strelce. Rodrigez je ubacio 19, Fernandez 18, a Ljulj 16 poena.

Četvrte mečeve uz seriji obezbedili su i Makabi i Panatinaikos. Ponos Izraela savladao je italijanski Armani rezultatom 75:63 i imaće priliku da na svom terenu obezbedi plasman na F4. Ekipu Dejvida Blata do trijumfa su vodili Blu sa 16, Hikman sa 15 i Tajs sa 14 poena.

PAO je zahvaljujući boljoj pribranosti u finišu stigao do pobede protiv CSKA rezultatom 65:59 i tako obezbedio naredni duel u OAKA Areni. Jedini dvocifreni bili su Lazme i Rajt sa 13, odnosno 10 poena. Focis i Dijamantidis dodali su po devet. U poraženoj ekipi Vims je ubacio 14, Fridzon 10, Micov je dodao sedam, a Krstić šest poena.

Rezultati četvrtfinala:

Olimpijakos - Real Madrid 78:76 trenutno u seriji: 1:2

Makabi - Armani 75:63 trenutno u seriji: 2:1

Panatinaikos - CSKA 65:59 trenutno u seriji: 1:2

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA