ZA ČAST I OSVETU! Košarkaši Srbije protiv Crne Gore od 21h!

Poslednjeg dana prve faze EP u Sloveniji najbolji košarkaši Srbije ukrštaju koplja sa reprezentacijom koja ih je dva puta pobedila u kvalifikacijama

  • 2

Pobedom protiv selekcije Letonije, košarkaši Srbije obezbedili su plasman u drugi krug Evropskog prvenstva u košarci, ali daleko od toga da im neće nedostajati motiva protiv Crne Gore, od koje su doživeli dva poraza u proteklim kvalifikacijama.

Međutim, u zavisnosti od rezultata tokom dana, Srbiji će možda odgovarati i poraz protiv Crnogoraca kako bi preneli maksimalna četiri boda u drugu fazu. S druge strane, četa Luke Pavićevića nema ni teoretske šanse da se nađe u drugoj fazi, stoga im je ovaj meč oproštaj od Slovenije.

- Do sada smo se dobro nosili sa pritiskom i trijumfom, protiv Letonije smo dobili vetar u leđa. Sigurno ćemo protiv Crnogoraca biti dosta rasterećeni, što će nam značiti da pružimo kvalitetnu partiju - istakao je Nemanja Nedović.

Glavne uzdanice Crne Gore, od kojih se realno mnogo više očekivalo, zapravo su naturalizovani Rajs, NBA centar Vučević, braća Šehović kao i bivši krilni centar Kaha Kuće Milko Bjelica.

- Srbija je za mene najjača u ovoj grupi uprkos porazu od Makedonije i jedan su od kandidata za medalju. Centarski tandem Krstić-Katić pokušaćemo da anuliramo, ali u je i Nemanja Bjelica - rekao je njegov prezimenjak Milko.

Zanimljivo, ovo je prvi duel dve ekipe na jednom zvaničnom takmičenju. Crnogorci trenutno imaju skor od 2-0 protiv srpskog tima, jer su zabeležili dve pobede u kvalifikacijama od kojih je jedna u ''Areni'' trojkom Ivanovića sa pola terena.

Meč između Srbije i Crne Gore, posle kojeg će sve stvari u grupi B biti jasne, na programu je od 21 čas. Kao i sve ostale, tako i ovaj susret srpske reprezentacije možete pratiti uživo na Telegrafu.

GRUPA A (Ljubljana)

V.Britanija - Ukrajina (14:30)

Nemačka - Izrael (17:45)

Belgija - Francuska (21:00)

GRUPA B (Jesenice)

Letonija - Makedonija (14:30)

Litvanija - BiH (17:45)

Srbija - Crna Gora (21:00)

GRUPA C (Celje)

Gruzija - Španija (14:30)

Hrvatska - Češka (17:45)

Slovenija - Poljska (21:00)

GRUPA D (Kopar)

Grčka - Finska (14:30)

Italija - Švedska (17:45)

Turska - Rusija( 21:00)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaše ime

    9. septembar 2013 | 15:35

    Ne znam za koga da navijam…Ja sam polu Crnogorac polu Srbin :)

  • milovanović

    9. septembar 2013 | 17:39

    Kako god se okrene vi idete kući a mi prenosimo maksimalnih bodova,šta ima lepše?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA