ČITAV ŽIVOT SMO BILI U ZABLUDI: Ovo su laži koje su postale istorija!

Neke od istorijskih činjenica koje smo učili u školama i preko medija, prema istoričaru Predragu Markoviću nisu tačna, pa je napisao svoj autorski tekst u kojem navodi sve te lažne navode i ispravlja ih. Saznajte koje su to

Komentari

 • Partizanska Srbija

  U Drugom Svetskom Ratu, Zapadni Saveznici nisu bombardovali Srbe i Srbiju. Zapadni Saveznici nisu bombardovali Srbiju nego Nemacku vojsku u Srbiji. Takodje Zapadni Saveznici nisu nikada bombardovali Beograd. Zapadni Saveznici su bombardovali Nemacke polozaje u Beogradu a ne Beograd. Tokom Drugog Svetskog Rata , Zapadni Saveznici nisu bombardovali Srbe i Srbiju. Nazalost je u Saveznickim bombardovanjima Nemacke vojske u Srbiji poginulo dosta neduznih ljudi.

 • Praistorijski Srbi i Praistorijska Srbija

  U Drugom Svetskom Ratu , Saveznici nikada nisu bombardovali Srbe i Srbiju. Saveznici nikada nisu bombardovali Srbe i Srbiju u Drugom Svetskom Ratu. Saveznici su bombardovali Nemacku vojsku u Srbiji i drugim delovima Jugoslavije , a ne Srbe i Srbiju. Saveznici nisu bombardovali Srbe i Srbiju u Drugom Svetskom Ratu , vec Nemacke trupe. Nazalost , dosta Srpskih civila je poginulo u tim bombardovanjima.

 • Praistorijska Srbija i Praistorijski Srbi

  @Jovan Vidim da ti nisi narociti pametan decko. Kada su Saveznici bombardovali na podrucju Jugoslaviju u Drugom Svetskom Ratu , Saveznici su bombardovali Nemacke pozicije i Nemce , a ne Srbe i Srbiju. U Drugom Svetskom Ratu , Saveznici nikada nisu bombardovali Srbiju i Srbe nego Nemce i Nemacku vojsku u Srbiji. Saveznici su bombardovali Nemce i Nemacku vojsku u Srbiji a ne Srbe i Srbiju. Nazalost u tim bombardovanjima je poginulo dosta neduznih civila sirom Srbije i Jugoslavije.

 • Vladimir Vladimirovich

  @Jovan Saveznici su u Drugom Svetskom Ratu itekako bombardovali i rušili Zagreb i druge gradova u Hrvatskoj u kojima su bile Nemacke jedinice.

 • Vladimir Vladimirovich

  @Jovan Saveznicu su u Drugom Svetskom Ratu bombardovali Zagreb i druge gradove u Hrvatskoj. Kada su Saveznici bombardovali Beograd , Nis , Kraljevo , Krusevac i Leskovac , Saveznicu su bombardovali Nemacke jedinice u tim gradovima. Saveznici su bombardovali Nemacke trupe u Beogradu , Nisu , Kraljevu , Krusevcu i Leskovcu a ne Srpski narod. Međutim nažalost u Saveznickim bombardovanju Nemackih jedinica u Beogradu , Nisu , Kraljevu , Krusevcu , i Leskovcu poginulo je i dosta Srpskih civila.

 • Vladimir Vladimirovich

  Saveznici su bombardovali i Zagreb i Hrvatsku u Drugom Svetskom Ratu. Kada su Saveznici na podrucju bivse Jugoslavije bombardovali , Saveznicu su bombardovali i Nemacke snage i Hrvatskoj i u Zagrebu Saveznici su bombardovali Nemacke snage u Beogradu , Nisu , Leskovcu , Krusevcu , i u Kraljevu. Saveznici su bombardovali Nemacke snage u Beogradu , Nisu , Kraljevu , Leskovcu i Krusevcu a ne Srbe i Srpske ustanove. Nazalost dosta Srpskih civila je stradalo u Saveznickom bombardovanju Beograda , Nisa , Kraljeva , Leskovca i Krusevca. Saveznici su bombardovali Nemacke snage , koje su bile u Beogradu , Nisu , Kraljevu , Leskovcu i Krusevci. U tom bombardovanju Nemackih snaga u Beogradu , Kraljevu , Nisu , Leskovcu i Krusevcu dosta je Srpskih civila poginulo.

 • Jovan

  Vladimire Vladimirovichu, ako tvrdite da 1944. g. saveznici nisu bombardovali Srbe i Srbiju bec Nemce u njoj zasto onda nisu bombardovali Zagreb i Hrvatsku nego sve gradove u Srbiji. I malo je poznato jer se o tome cuti da su 1944.g. saveznici neprekidno bombardovali Srbiju od aprila do septembra i tada su svi veci gradovi u Srbiji razoreni. Beograf, NIS, Leskovac, Krusevac, Kraljevo.......Zasto se o tome cuti. Zasto se ne pise o tome kako su saveznici bombardovali u aprilu 1944.g. logor Osnabrik u Nemackoj i to samo onaj deo u kome su bili srpski vojnici i oficiri. Sve je to bio zahtev njihovog tadasnjeg saveznika Staljina a kome je Tito trazio da se sve to izbombarduje.

 • Vladimir Vladimirovich

  Kada su Zapadni Saveznici bombardovali na podrucju Jugoslaviju odnosno Srbije , u Drugom Svetskom Ratu, Saveznici su bombardovali Nemce odnosno Nemacku vojsku. Cilj / meta saveznickog bombardovanja u Jugoslaviji i Srbiji su bili Nemci i Nemacka vojska , a ne Srbi i Srbija

  • Sonja

   @Vladimir Vladimirovich

   To svako noemalan zna. Samo zlonamerni i oni koji rade protiv svog naroda plasiraju te price ne bi li narod izgubio veru u saveznike.

  • CCCP

   @Vladimir Vladimirovich

   zanimljivo je to da su saveznici sravnili sa zemljom Podgoricu i nekoliko puta bombardovali Beograd, a nijednom Zagreb ili Dubrovnik, Split, Zadar

  • hahaha

   @Vladimir Vladimirovich

   A te bombe sto su padale su bile pametne bombe..Pre nego udare o zemlju vicu: Sklonite se Srbi, sklonite se Srbi....a ako neki Nemac krene i on u beg izvade mashinku i sve ih pokokaju.

  • obilic

   @Vladimir Vladimirovich

   Srbi a srbija a tako su bombardovali i prag to je poznata stvar imaju snimci iz dokumentaraca pa kao greskom. Sve je protiv slovena.

 • iznogud

  pre neki dan slisam na radiju kako je sv.Nikolaj Velimirovic poslan da popravlja imidz srba koji su na zapadu predstavljeni kao zlikovci i koljaci.to je bilo pred i za vreme prvog rata.tako smo bili zlocinci i losi momci i za vreme ovog rata i sad neki pise knjigu kako je to istorijska neistina...mislim da tu nesto nije u redu

  • Sinisa

   @iznogud

   Dva dogadjaja sa pocetka veka su nas predstavila kao divljake u tom periodu. To je surovo ubistvo Kralja i Kraljice od strane oficira i masakr Albanaca na Kosovu po uspostavljanju srpske vlasti. Nazalost i sami smo doprineli stvarabju te slike.

 • Tutor

  Za Vaskrs '44-te je istina i postojali su svedoci.

 • NL

  "Milosrdni andeo" ili "Plemeniti nakovanj" koliko je meni poznato oni su to bombarivanje od strane NATO jos nazivali "Humaniterna pomoc " i danasdan kazu da su to napravili iz moralnih i humaniternih razloga.......

 • sećam se

  Marija A.možda nije rekla ,,jedite kolače umesto hleba''a i mogla je iz prostog razloga jer je Francuska tog doba uvela zakon da 1kg brašna bude jednak 1kg kolača,a to je urađeno zbog špekulanata koji su u predvečerije revolucije višestruko podigli cene hleba.Tih dana prosečan francuz jeo je otprilike dnevno hleba od 1kg

 • Proka

  "Milosrdni andjeo" naziv je izašao iz JULove kuhinje

  • Савица

   @Proka

   ПОНАВЉАШ СЕ И ДОБИЈАШ- ПИЈЕШ МИНУСЕ

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima