Iza naizgled obične slike Marije (92) i Milorada (86) krije se NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA u Srbiji! (VIDEO)

Život u Domu za stare je kao život u studentskom domu. Neki se na njega jedva naviknu, a posle se ponašaju kao da su se tu rodili, pronađu prijatelje, a neki bogami i ljubav. Takvu sreću imali su Marija i Milorad

  • 5

Milorad Pantović (86) i Marija Milovanović (92) pre šest godina upoznali su se u Domu za stare "Voždovac". Od tada važe za jedan od najlepših parova, pomažu jednom drugom, ne kriju se od dece i ostalih stanara, ali i dalje spavaju u odvojenim sobama.

FOTOGRAFIJA OVOG DEDICE RASPLAKALA JE CELU SRBIJU: U hodniku bolnice s BUKETOM RUŽA, čeka da vidi nekog posebnog! (FOTO)

Marija je rođena Slavonka. Ljubav prema jednom oficiru naterela ju je da dođe u Srbiju za vreme rata. Pored toga, Marija je imala sedmoro braće i sestara, i ta brojnost porodice naterala je Mariju da potraži svoj novi dom. Ni ne sluteći da će baš u Beogradu pronaći ljubav svog života, muža sa kojim je bila u braku punih 30 godina, Marija je došla u Srbiju, i tu ostala do današnjih dana.

Polsednjih nekoliko godina živi u Domu, gde je i upoznala Milorada. On važi za starog šmekera, laskavca i šaljivdžiju. Marija je i sa svojih 92 godine ljubomorna na svog šest godina mlađeg partnera, pa iako tvrdi da nije ljubomorna, često kaže:

NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA U SRBIJI: Oduševiće vas kako je ova devojka svom dečku čestitala rođendan! (FOTO) (VIDEO)

- Hoću da je samo moj, ne volim da nije sa mnom, i da ide okolo po domu, da ne znam gde je - tiho priča Marija, a i iz nje izbija skrivena ljubomora.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Milorad se samo smeška na te Marijine reči, i iako slabovid, kaže da uvek prepozna "dobru žensku".

Radio je kao službenik u spoljnoj trgovini, zahvaljujući čemu je proputovao pola sveta, gledao bele noći u tadašnjem Lenjingradu, bio u Šri Lanki, Španiji i Egiptu, pa čak i na najudaljenijoj tački na severnoj polulopti... Zna kako je Vračar dobio ime, a kako Čuburski park, kako je Voždovac nekada bio pokriven poljima kukuruza, a i kako su se pokojnici nosili na rukama, od Savamale do Novog groblja. Milorad je i u poznoj starosti - živa enciklopedija.

Žene osvaja šarmom, pričanjem viceva, a Mariju pesmom. Kada ju je upoznao domskim hodnicima je odzvanjalo:

"Čuvaj ruže, ružama se kiti, lepa Maro, ti ćeš moja biti". A Marino lice samo se ozari, pa uhvati Milorada pod ruku, da ne padne. Nekada odu i u Marinu sobu, i dalje se prema Miloradovim rečima, čuje samo muzika.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Milorad za sebe kaže da je momak sa sela, i da ga Beograđanke nisu volele u mladosti, svaka je htela stan. Kako se doselio iz Pribojske banje u Beograd, prvih godina živeo je kao podstanar, a to kad čuju moderne Beograđanke, odmah okrenu leđa.

Šta je mogao, oženio se Stanom, ženom iz Kraljeva, koju je znao iz mladosti, a voleće je do groba. Bili su dugo u braku, izrodili i decu, ali ih je Stanina smrt razdvojila. On i dan-danas odlazi na njen grob, zajedno sa Marijom.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Za nove gerenacije kaže da nije lako, i na neki način Miloradu i Mariji je omladine žao:

- Ne znam sad kako ova omladina živi, nema se sredstava za zajednički život, nije lako ni posao naći, a kamoli stan kupiti, jedino nešto na kredit - složno konstatuju situaciju u ovim modernim vremenima, ali ipak dodaju da ljubav može sve da premosti.

- Kada ima ljubavi, i stvari se brzo okreću, ja sam malo posle stupanja u brak, dobio stan od firme, tako da kad kolo sreće krene, ne staje dok se sve ne poklopi kako treba  - zaključuje Milorad.

(I. Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA