ISPOVEST PARTIZANA KOJI JE OSLOBAĐAO BEOGRAD: Neprikosnoveno smo se borili za likvidaciju nemačkog fašizma (FOTO)

Vračar. Kalenić pijaca. Miran, skroman, korača sporo, ali sigurno, skoncentrisan na ono što se dešava oko njega, ali u isto vreme i zamišljen, razmišlja, preispituje, prošlost, sadašnjost, budućnost, svoju, zemlje, sveta. Pre 72 godine koračao je brže, ali podjednako sigurno kao danas, kao komandant predvodio je 1. vojvođansku brigadu u akciji oslobađanja Beograda od nacističkih okupatora

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • srbo

    21. oktobar 2016 | 13:23

    šta bi sa mojim komentarom od juče.kome se to ne svidja da pitam starca što ne pita njegovog tita što odvoji kosovo od srbije,što pobiše tolike srbe,što kao austrougarski kaplar nabija srpsku decu na bajonet u mačvi.što zatvaraše srpsku nejač po crkvama i tu ih žive zapališe,što pobi sve intelektualce i glumce po beogradu.što udjoše u tudje vile i ne vraćaju ih do danas dan.što proglasi sve teritorije gde su srbi živeli za druge države.za sada dosta.

  • Bobadilja

    21. oktobar 2016 | 10:53

    Zakonom treba zabraniti i każnjavati sve one koji vređaju borce protiv nacizma i fašizma a koji su najzaslużniji za oslobođenje drżave i našu pobedu u DSR. Ovde su neki mračnjaci puni mrżnje j primitivnih uvreda kada pišu komentare. Večno hvala onim koji nisu dopustili da nas domaći izdajnici svrstaju na stranu zla kao što je nacizmam i fašizam već smo zahvaljujući partizanima izvojevali pobedu nad tim zlom.

  • Draškić

    21. oktobar 2016 | 10:44

    Oni koji su trebali da se bore za odbranu i oslobođenje zemlje od okupacije su ili utekli kao kralj i vlada ili bili razbijeni kao vojska kraljevine Jugoslavije ili počeli sarađivati sa nacistima i okupatorima kao Nedić i Draža i njihove jedinice. Pomenuti su zbog navedeniga razočarali narod koji se okrenuo onima koji su se zaista i borili protiv nacističke i okupatorske nemani. A istinski borci za oslobođenje zemlje su bili paritizani, komunisti i Tito. Da je to bio pravi izbor vrlo brzo se pokazalo jer su se vremenom za partizane i Tita opredeleli i zapadni i istočni nam saveznici. I oni su Dražu i četnike zbog saradnje sa Švabama pustili niz vodu kao škart i lażnjake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA