Najlepša vest : Život male Sofije koja ima problem sa dušnikom više nije ugrožen!

Pre dva dana imala je kontrolu u Parizu, kada je roditeljima saopšteno da nema novih fistula, ali će kanilu u grlu nositi još nekoliko godina. a možda i celog života

  • 8

Mala Sofija Nikolić posle diuge borbe sa bolešću i brojnih operacija konačno ima srećno detinjstvo. Nakon brojnih operacija malena Sofija nije više životno ugrožena.

Heorina Srbije, malena Sofija teško se oporavlja zbog jedne strašne stvari. Roditelji jako zabrinuti!

Pre dva dana imala je kontrolu u Parizu, kada je roditeljima saopšteno da nema novih fistula, ali će kanilu u grlu nositi još nekoliko godina. a možda i celog života.

Fistule su i dalje zatvorene i Sofija više nije vitalno ugrožena. što je meni najbitnija informacija. Kanilu će nositi još sedam ili osam godina, a možda i celog života. što se tiće njenog glasa lekari u Francuskoj čekaće i pratiće njen rast i odlučiće da li će izvršiti još jednu hiruršku intervenciju. uglavnom u naredne tri godine samo kontrole da vide, kako se njena traheja razvija bez intervencija i svega ostalog i onda će doneti odluku kakvu i kada će raditi operaciju.

Majka devojčice kaže da je srećna i da će devojčica uprkos poteškoćama imati lepo detinjstvo.

- Srećna sam jer mi je dete životno bezbedno. Sa kanilom ili bez nje, sa glasom ili bez njega a sa ovom lepotom i pameću. Imaće ona lepo detinjstvo i odrasttanje kao i moju i suprugovu bezrezervnu podršku i ljubav. Hvala svima koji pitate za Sofiju hvala njenim divnim drugarima u parkiću i naselju koji kanilu više i ne vide, već ravnopravnu drugaricu, hvala njihovim roditeljima - kaže majka Bojana.

Sofija je borac od prvog dana svog života, jer se od rođenja bori sa rascepom između jednjaka i dušnika. izdržala je desetak operacija, dva puta se vratila u život bez oštećenja kada joj je srce stalo tokom operacija.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA