• 0

Vatra hara Toplicom: Građani uplašeni, istražuje se da li je uzrok ljudski faktor!

U svim današnjim slučajevima uzrok požara je ljudski faktor, jer meštani olako pale strnjišta i nisko rastinje po svojim parcelama

  • 0

Usled nepažnje ovih dana povećan je broj požara na otvorenom, te u ovom trenutku vatrogasne ekipe gase dva velika požara u selima Kondželj, opština Prokuplje i u selu Kare kod Žitorađe. Jutros je goreo i pomoćni objekat u blačkoj opštini.

Otkriven uzrok katastrofalnog požara u Hrvatskoj!

Dva požara koja su u toku su na otvorenom i njima je zahvaćena velika površina. U jednom trenutku požar u Kondželju je pretio da ugrozi i kuće, ali su vatrogasci uspeli da ga ugase. Što se tiče požara u selu Kare, koje je prema Dubovu, procena je da će gašenje trajati do 21 sat, jer je zahvaćena ogromna površina.

U svim današnjim slučajevima uzrok požara je ljudski faktor, odnosno nepažnja meštana tih sela koji olako pale strnjišta i nisko rastinje po svojim parcelama.

Poslednjih dana vatrogasci su neprekidno na terenu, jer gase ovakve i slične požare. Iako su kazne za to velike, do sada je bilo teško dokazati ko je izazvao požar, pa obično krivac prođe nekažnjeno!

(B. R.)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima