Profesionalni upravnici zgrada uskoro dobijaju licence, pa pravo u fotelje: Počeli ispiti!

Rezultati testa biće objavljeni na sajtu PKS krajem jula, a usmeni ispiti biće organizovani od 2. avgusta

  • 0

Pismeni deo ispita za sticanje licence za profesionalnog upravnika održan je juče u Privrednoj komori Srbije (PKS), kao i u regionalnim komorama u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu, a polagalo je 226 kandidata, saopšteno je iz PKS.

Upravnicima zgrada počinje "ispitni rok". Za licencu će morati da izdvoje trećinu prosečne plate u Srbiji

Za kandidate koji polože pismeni deo, biće organizovan usmeni ispit pred petočlanom komisijom u PKS, te, uspešnim okončanjem ispita, budući profesionalni upravnici stiču licencu za obavljanje te profesije.

Naredni ispitni rok može se očekivati u septembru, a istovremeno, PKS će nastaviti sa organizacijom obuka, kako bi se svima zainteresovanim kandidatima za obavljanje poslova upravljanja zgradama omogućila i priprema za ispit, kao i priprema za kvalitetno obavljanje posla.

Rezultati testa biće objavljeni na sajtu PKS krajem jula, a usmeni ispiti biće organizovani od 2. avgusta.

Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada kojim se ustanovljava profesija profesionalnog upravnika, PKS dobila je ovlašćenja da ustanovljava i vodi registar te profesije, dostupan na portalu Komore, da organizuje polaganje ispita, izdaje i oduzima licence, utvrđuje prava, dužnosti i etičke norme ponašanja u obavljanju te delatnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA