Sećate se najave da će policija meriti brzinu vožnje između naplatnih rampi? POČELO JE, ovaj vozač je išao 123 km/h (FOTO)

Vozači koji su danas prošli neku od naplatnih rampi dobili su priznanice na kojima je jasno pisalo kojom prosečnom brzinom su vozili

Vozači oprez! Na auto-putu počela je da se meri prosečna brzina!

Čovek je prekoračio brzinu za 1 kilometar: Policajac je zaustavio Dragana i pisao mu kaznu da sledeći put "ne bi gazio tako brzo"

U to su se uverili vozači koji su upravo danas prošli neku od naplatnih rampi. Dobili su priznanice na kojima je jasno pisalo kojom prosečnom brzinom su vozili.

Na merenje srednje brzine između dve naplatne rampe je pre nepunih deset dana upravo i upozorio načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov. On je objasnio da će se za te potrebe koristiti postojeći sistem naplate putarine.

Ne radi se o fiksnim kamerama koje mere brzinu u trenutku prolaska vozila, već je reč o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremenu izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Foto-ilustracija: Facebook/Igor Obradovic

- Neće biti kamera već ćemo koristiti postojeći sistem naplate putarine. Vozače koji su prekoračili brzinu zaustavljaćemo odmah na naplatnoj rampi ili ćemo im slati prijave na kućne adrese - kazao je načelnik Uprave saobraćajne policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA