Žitelji jednog grada na jugu Srbije najažurniji u preuzimanju zdravstvenih kartica

U matičnoj filijali mogu da se podignu zdravstvene kartice

  • 0

Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Verica Lazić pozvala je danas osiguranike, njih 480.000, da odu do matične filijale i podignu svoje zdravstvene kartice.

Naš pravilnik ne poznaje cepiva treće generacije: STOPIRANA nabavka vakcine protiv gripa

Onima koji su podneli zahtev za zamenu zdravstvenih knjižica, zdravstvene kartice su izrađene i nalaze se u filijalama RFZO, te je potrebno samo da ih osiguranici preuzmu.

Lazić je naglasila da preuzimanje najbolje ide u Leskovcu gde je ostalo još 1.000 zdravstvenih kartica da bude podeljeno osiguranicima, dok je u Beogradu ostalo da se preuzme 100.000 kartica, a u Novom Sadu 90.000 zdravstvenih kartica.

- Kovnica novca proizvela je oko 6,3 miliona kartica, građani su podigli 5,9 miliona kartica, tako da je to veliki posao koji smo završili za manje od godinu dana - rekla je Lazić za TV Pink.

Ona je pojasnila da je od 5. jula do 31. jula preuzeto 800.000 kartica na 151 mesto i 29 filijala.

Upitana šta sa karticama koje imaju tehničku grešku, ona je rekla da je potrebno da se osiguranici obrate ispostavi ili filijali, podnesu zahtev i bez nadoknade dobiće novu karticu.

- U zadnja tri meseca prošle godine tri i po miliona naših osiguranika je podnelo zahtev za zamenu zdravstvenih knjižica, a 1.900 zaposlenih u RFZO radilo je prioritetno na tom poslu - naglasila je Lazić.

Govoreći o elektronskom receptu ona je rekla da u zdravstvenom fondu od resornog ministarstva nisu dobili tehničke pojedinosti, i da će pružiti svu podršku kada se steknu pravni i tehnički uslovi za to.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA