Mirovnjaci stigli kući posle šest meseci misije u Africi: Na aerodrom zakoračili čvrstim korakom uz širok osmeh (FOTO)

70 srpskih mirovnjaka dočekali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Uglješa Jovičić

  • 2

Pripadnici petog kontingenta Vojske Srbije koji su prethodnih šest meseci bili angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) stigli su rano jutros u Beograd.

VOJSKA SRBIJE: Na obuku će ići bukvalno svi, čak i oni koji nisu služili armiju?

S plavom beretkom i Srbijom u srcu: Ispraćeno 70 vojnih mirovnjaka u Afriku, od čega su 25 žene (FOTO)

Na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla“, 70 srpskih mirovnjaka dočekali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik dr Uglješa Jovičić.

Ministar Vulin se zahvalio mirovnjacima u ime Vojske Srbije i u ime države Srbije i poručio im da je glas o njihovom radu stigao u Srbiju pre njihovog povratka:

- Glas o vama kao sjajnim vojnicima, sjanim lekarima, sjajnim ljudima je stigao do nas pre nego što ste se vratili. Vaši pretpostavljeni iz međunarodnih organizacija, iz Ujedinjenih nacija su imali samo reči hvale. Ljudi sa kojima ste radili su o vama govorili kao o vrhunskim profesionalcima i dobrim ljudima - rekao je ministar Vulin.

Foto: mod.gov.rs

On je poručio mirovnjacima da se cela nacija ponosi njima i njihovim delima:

- Učinili ste nas ponosnim, učinili ste nas gordim. Učinili ste nas da imamo nadu da će generacije lekara, generacije sestara, generacije tehničara, generacije svih onih koji će podjednako hrabro i ponosno nositi našu zastavu kao što ste je nosili vi, tek stasavati za vama i na vašim primerom -  istakao je Vulin.

Foto: mod.gov.rs

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković je čestitao mirovnjacima na uspešnoj realizaciji svih zadataka u misiji, na vojničkom držanju i dostojnom prezentovanju srpske vojske i države.

Foto: mod.gov.rs

Komandant petog kontigenta pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovanih u misiji UN (MINUSCA) bio je pukovnik Dragan Antić iz Komande Kopnene vojske koji je predajući raport ministru odbrane naglasio da su svi pripadnici kontigenta zdravi i da se dobro osećaju, te da su sada iskusniji i još sposobniji da ako zatreba brane Republiku Srbiju.

Foto: mod.gov.rs

U Centralnoafričku Republiku, juče su otputovali pripadnici šeste rotacije Vojske Srbije koji će narednih šest meseci biti angažovani u toj afričkoj zemlji.

U misiji MINUSCA, osim pripadnika Srpske vojne bolnice nivoa 2, Vojska Srbija angažovala je oficira na poziciji zamenika komandanta sektora Zapad i po dvojicu vojnih posmatrača i štabnih oficira, ukupno 75 osoba.

Foto: mod.gov.rs

Srpska vojna bolnica u Centralnoafričkoj Republici angažovana je od 11. decembra 2014. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA