≫ 

Paklena leta sve do 2021. godine: Pred nama su dani kada se obaraju svi rekordi, temperature preko 40 stepeni

Crveni meteoalarm je od juče na snazi, a prema najavama meteorologa, paklene temperature neće nas napuštati ni narednih nekoliko sezona

  • 5

Pakleni dani koji nas ne napuštaju ove nedelje, zadržaće se sve do 10. avgusta, a najveći toplotni udar očekuje se za dane vikenda, kada će temperatura biti i do 43 stepena.

Velika prognoza za ceo avgust, jedan od najvećih toplotnih udara poslednjih godina: 12 dana velikog pakla i to nije ono najgore (FOTO)

Goreo Beograd, topio se asfalt: U glavnom gradu izmerena temperatura od koje se pada u nesvest, ali bukvalno!

Crveni meteoalarm je od juče na snazi, a prema najavama meteorologa paklene temperature neće nas napuštati ni narednih nekoliko sezona.

- U meteorologiji su uobičajene smene perioda češćih pojava toplijih i svežijih leta, i to je princip koji se ponavalja vekovima. Ti periodi se ponavaljaju na svakih 35 godina.

- A ako je za utehu, pri kraju smo perioda češćih pojava topliih leta koi je počeo 1986. godine, a procenjuju se da će trajati do 2021. godine. Analize ukazuju da će od početka treće decenije ovog veka ponovo uslediti tridesetogodišnji period svežijih leta  - navodi Nedeljković za Novosti.

Foto: Printskrin/RHMZ

Dok stignemo do svežijih leta, pripremimo se za paklene dane vikenda koji su pred nama. U svim gradovima u Srbiji za vikend će biti svuda pakleno, temperatura će u Vojvodini i gradovima zapadne i centralne Srbije dostići i do 43 stepena, dok će najhladnije biti u Prištini sa 36 stepeni.

Pored tropskih dana, narednih nekoliko dana se očekuju i tropske noći. pa će ljudi osećati dodatni umor i iscrpljenost.

Temperatura će početkom sledeće nedelje biti malo svežija, a pravo zahlađenje nas očekuje tek posle 10. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA