Njima ni vrelina ništa ne može: Na terenu sa Miroslavom i kolegama na plus 50 stepeni (FOTO)

"Poslednje dva dana bilo je nepodnošljivo, u hladu se živa popela do 40 stepeni, a mi radimo pod vedrim nebom"

  • 1

Uprkos ekstremno visokim temperaturama koje se ovih dana penju i do enormnih 50 stepeni Celzijusovih- raditi se mora! Tako su za Telegraf rekli terenski radnici firme "NIS Gazprom" koje smo ovih dana zatekli na terenu u okolini Kikinde.

Kako da poslušamo lekare da ne izlazimo iz kuće od 10 do 17? Kako, kada se samo tada mogu podići rezultati?

Pod punom opremom sa šlemom na glavi ovi momci angažovani su na poslovima ispitivanja i pranja tubinga za potrebe NIS-a. I pored nesnosnih vrućina pod temperaturom koja topi i kamen, u punoj opremi ovi hrabri momci svoj posao su pošteno odrađivali.

Foto: Miroslav Vidović

Miroslav Vidović, sa svojim kolegama zabeležio je kako to izgleda raditi na plus 50 stepeni koliko su izmerili u okolini Kikinde:

- Poslednje dva dana bilo je nepodnošljivo, u hladu se živa popela do 40 stepeni, a mi radimo pod vedrim nebom, gde su temperature bile i 50 stepeni sredinom dana. Navikli smo da radimo. Pravimo pauze jer je teško na toj temperaturi izdržati ceo dan - kaže Miroslav.

Foto: Miroslav Vidović

Rukovodioci im, kažu, izlaze u susret, i apeluju na njih da prave često pauze:

-Pijemo puno tečnosti, najviše vodu pa u toku dana svako od nas popije i po pet, šest litara vode. Sve u svemu izdržimo, a među kolegama vlada drugarska atmosfera pa kroz šale lakše podnosimo ovo vreme-kaže nam Miroslav.

Bez obzira na vremenske prilike, njihov posao vezan je za teren, pa tako i na plus 50 stepeni koliko su zabeležili juče u svom automobile dok su se kretali ka novoj radnoj jedinici.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    6. avgust 2017 | 15:38

    Gde će Vam duša ,ako je imate?Zar radnici nisu mogli da dobiju odmor,bar dok su ove nesnosne vrućine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA