Apel iz Zavoda za transfuziju krvi: Nedostaju sve krvne grupe, preti otkazivanje operacija

U Zavodu kažu da je odziv građana u ekipama na terenu smanjen, kao i broj zakazanih akcija, zbog čega apeluju da se što veći broj građana građana odazove pozivu Instituta i dobrovoljno da krv

  • 1

Zavod za transfuziju krvi danas je alarmirao građane, dobrovoljne davaoce, jer trenutno raspolaže dvodnevnom rezervom, a osim toga krv svih krvnih grupa je u deficitu, posebno A pozitivne i 0 pozitivne krvne grupe, kao i krv svih Rh negativnih krvnih grupa.

Tri razloga zašto MORATE da znate svoju KRVNU GRUPU

U Zavodu kažu da je odziv građana u ekipama na terenu smanjen, kao i broj zakazanih akcija, zbog čega apeluju da se što veći broj građana građana odazove pozivu Instituta i dobrovoljno da krv kako bi se izbeglo odlaganje operacija, a rezerva krvi bila dovoljna za redovan rad i moguće vanredne situacije.

Pozivamo građane da nam pomognu da predupredimo moguću krizu, poručuju iz Zavoda.

Građani mogu da daju krv svakog radnog dana u Institutu, u ulici Svetog Save 39 od 7 do 19 sati, u Urgentnom centru od 9 do 16, kao i u mobilnim ekipama na terenu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirocanac100%

    7. avgust 2017 | 11:13

    U Pirotu nas vracaju. Kazu ne treba im "B" krvna grupa. Ej vracaju ljude.. Drzavo reaguj na ovaj javasluk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA