Drama Srbina na Malti: Dva dana bio zarobljen u pećini, bez hrane i pića. Pio urin da bi preživeo

Hvala svima, hvala, prijatelji. Sada smo dobro, više ne moramo da pijemo mokraću

  • 8

Srbin Marko Petrić (21) i njegov drug Nik Džonson (19) samo pukom srećom preživeli su nakon što su dva dana bili zarobljeni u pećini bez hrane i pića. Dvojica mladića nestala su u subotu ujutro na Malti, a u potragu su se uključili helikopteri, dronovi, čamci i ribari.

Srbin na Malti ostao bez prsta i dobio odštetu od 64.000 evra!

Kada su ih već otpisali posle dva oluja dana, desilo se čudo. Iscrpljeni, ali živi, drugovi su spaseni.

- Hvala svima, hvala, prijatelji. Sada smo dobro, više ne moramo da pijemo mokraću - napisao je Nik Džonson na Fejsbuk profilu.

Nesvakidašnja drama sa srećnim krajem desila se nakon što su dvojica mladića sa biciklima otišli do jedne litice i rešili da se okupaju na moru. Spustili su se niz strmu stenu, ali kada su ušli u more, vreme se naglo pogoršalo.

- Počeo je da duva jak vetar i pojavili su se ogromni talasi. Jaka morska struja počela je da ih vuče na pučinu, daleko od ostrva, u sigurnu smrt. Mladići su se snašli, dosetili su se da u blizini u steni postoje tri pećine. Nekako su uspeli da se dokopaju jedne od njih - kaže portparol malteške policije.

Printsrkin: Youtube/officialCoastguard

Sreća u nesreći je što je jedan ribar na stenama video dva ranca u kojima su pronađeni odeća i mobilni telefon. Nedaleko odatle, nađena su i dva bicikla, ali od mladih avanturista nije bilo ni traga ni glasa.

Mladići su posle dva dana pokušali da se popnu iz liticu, a kada ih je ugledao lokalni ribar, on je pozvao policiju. Mladići su spaseni, zbrinuti su u lokalnoj bolnici. Iscrpljeni su ali nisu životno ugroženi.

(Telegraf.rs / Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан

    15. avgust 2017 | 07:37

    Ваљда се иде са другарицом а не са другом...

  • ВВП

    15. avgust 2017 | 08:50

    Са другарицом се иде ако си премијер, а са другом ако си председник:)

  • Vladimir

    15. avgust 2017 | 08:53

    Meni deluje kao da je tu bilo i malo jogurta, a ne samo urina..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA