Ako još niste kupili drva za zimu, u problemu ste: Sve je već rasprodato, a cena ovog ogreva porasla je do neba

Sve zalihe su rasprodate u većini gradova zemlje

  • 15

Da su pripreme za zimu uveliko u toku, najbolje potvrđuje informacija da su prve količine ogreva u mnogim gradovima već rasprodate.

Drva poskupela, od septembra cene još više skaču

Kako piše Informer, cene hrasta i bukve se kreću od 4.400 do 5.000 dinara po kubiku, što znači da je potražnja za njima najveća.

U Nišu i Beloj Palanci već je nestašica drva. Nedeljama se sva količina ogreva koju prodavci dovezu na pijacu veoma brzo proda.

Šef šumske uprave Niš i Bela Palanka JP "Srbijašume" Miroslav Stevanović kaže da je ove godine isečeno i pripremljeno manje ogreva jer nema dovoljno drvoseča.

- Ljudi iz Bosne koji su se ranije bavili tim poslom više ne dolaze u Srbiju jer su otišli u Austriju, gde stalno traže radnike. Šumska uprava u Nišu od kraja juna ne prima nove narudžbine, jer mora najpre da isporuči 4.000 metara ogreva kupcima koji su naručili ranije. Nove količine će biti tek krajem septembra ili početkom oktobra - kaže on za Informer.

Saglasan je i prodavac Ivan Tasković iz Niške Banje, koji kaže da je do sada prodao sve što je doneo na pijacu.

- Kupci maltene više i ne pitaju za cenu, a dolaze iz svih krajeva Srbije i šleperima voze robu dalje. Kažu da od ove godine Vojvođani sve više traže drva, jer im je skupo da se greju na gas. A istina je da ne možemo sve da postignemo jer nedostaju radnici. Niko više neće da cepa drva - zaključuje on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bič

    17. avgust 2017 | 09:18

    Od plate ovde nema ni za sta, a kamoli za ogrev. SRAMOTA. Bitno je da Tabakovićka MESEČNO ima platu od 558. 000 dinara!!!!!!!!!

  • Anica

    17. avgust 2017 | 08:21

    Videla sam prosvetu radnici kako sa porodicom u šumi skuplja drva za ogrev zato što su joj prazni džepovi. Sramota je da nastavnica koja je već pred penzijom i koja je izvela toliko generacija nema novca za odmor ne može da se posveti sebi ne zna šta je more već mora da se bori za egzistenciju svoje porodice. Umesto da na odmoru bude gospođa ona je postala drvoseca

  • Kursumlija

    17. avgust 2017 | 09:22

    Oni secu gde stignu i nikog ne pitaju a nama prodaju za paprene cene.zabraniti nelegalnu secu drva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA