Rekordan broj turista posetio Srbiju

U Beogradu sezona traje svih 365 dana. U ovom trenutku se teško može naći neka slobodna hotelska soba u septembru i oktobru

  • 7
Uvac, turisti uživaju u čistoj i netaknutoj prirodi

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Do kraja septembra Zavod za statistiku obradiće turističke podatke za jul i avgust, koji će, kako se očekuje samo potvrditi ono što se moglo videti i golim okom. Domaća turistička mesta su ovog leta bila puna gostiju.

Hrvati odustali od maturskih ekskurzija u Barseloni zbog terorizma, srpske škole nisu

U prvoj polovini godine, Srbiju je posetilo 12 odsto turista više. Broj stranih gostiju veći je za 18 odsto, piše RTS.

- To su zaista izvanredni rezultati. Iz lokalnih turističkih organizacija imamo informaciju da su sto odsto, i jedva čekamo da vidimo zvanične rezultate Zavoda za statistiku - kaže Olga Baletić iz Turističke organizacija Srbije.

Beograd je od januara do juna posetilo blizu pola miliona turista, od tog broja 380 hiljada su strani, što je povećanje od čak 33 odsto. Najveći porast broja dolazaka je iz Izraela. Turista iz te zemlje je pet puta više nego u istom periodu prošle godine. Sve je veći broj i gostiju iz Turske, Grčke i bivših jugoslovenskih država.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Pored njih zanimljiv je i rast broja britanskih turista što nas veoma raduje, sve je više i američkih turista, a broj gostiju iz Kine raste geometrijskom progresijom što sve daje razlog za optimizam da možemo reći da će i jul i avgust, a boga mi i septembar biti uspešni i berićetni za Beograd, ali i celu Srbiju - kaže direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U Beogradu sezona traje svih 365 dana. U ovom trenutku se teško može naći neka slobodna hotelska soba u septembru i oktobru, piše RTS.

U turizmu nema dremanja na lovorikamama. Dok ispraćamo letnje goste, spremamo se da dočekamo one jesenje, a nije daleko ni Nova godina, kada je Srbija najzabavnija zemlja u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    27. avgust 2017 | 17:28

    Pazi ovako stoje stvari: ja sam prodao sve sto sam u Srbiji imao jer se ne osecam bezbedno, sto zbog lokalnih politicara sto zbog onih "od ranije poznatih" ! Dalje: ne vidim nikakvu perspektivu za ponovni zivot u Srbiji (na zalost)a decu i ne interesuje ! Imamo strano drzavljanstvo i kada moram da dodjem u Srbiju odem u hotel jer i ne zelim da smetam nikome ! I poenta je u tome da se ja tretiram kao inostrani turist a koliko je ovakvih kao ja ?!

  • Drzava banana

    27. avgust 2017 | 16:28

    Smesni smo bre...

  • MinaGogi

    27. avgust 2017 | 17:59

    Svi, svi al engleski pijanci nam zaista ne trebaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA