≫ 

VOZAČI DŽIPOVA I BMW-OVA KRADU GORIVO NA PUMPAMA: Napune rezervoar, pa pobegnu, radnik se baci na haubu, ali ne koče!

Sasvim je dovoljno da se jednom dnevno pojavi neko ko ne plati benzin i da radnici na pumpama ostanu bez plate

Krađe su svakodnevna pojava širom Srbije, ali benzinske pumpe su najčešće na udaru lopova koji napune rezervoar i pobegnu da ne bi platili. Neretko se dešava da benzin kradu oni koji voze skupa kola poput džipova.

Šta sve morate da platite kad vas lopovi opljačkaju: Na sve što vam uzmu, imate troška minimum 250 evra

Vozači džipova imaju novca da voze skupa kola, a nemaju ga da plate benzin, nego im ga plaćaju radnici na benzinskim pumpama.

- Vozači džipova takođe kradu benzin, njih posebno zapamtimo, jer voze skupa kola za koja imaju pare, a za benzin nemaju. Napune pun rezervoar i pobegnu. Na takav način bismo svi mogli da vozimo džipove - rekao je za naš portal jedan od radnika na benzinskoj pumpi u Beogradu, koji ne želi da objavimo njegovo ime.

U rezervoar može da stane u proseku oko 40 litara benzina, a njegova cena je oko 140 dinara, te lopov tokom jedne "posete" može da ukrade oko 5.000 dinara.

Na većini benzinskih pumpi taj iznos radnici moraju sami da plate.

Foto: Profimedia/Alamy

- Radio sam na mnogim pumpama, te mogu da kažem da na većim pumpama benzin koji ukradu, mi plaćamo. Svi koji rade na točenju benzina, daju pare da se pokrije krađa. Ako nas je troje u smeni, iznos se deli na tri jednaka dela, bez obzira na to da li je neko u tom momentu bio na pauzi - objašnjava radnik za "Telegraf.rs".

Iako na pumpama postoje kamere koje snime lice lopova kao i registarske tablice, radnici ne mogu nikako da zaustave krađe na pumpama, jer protiv takvih lica može samo da se podnese privatna tužba.

Kako bi suđenje trajalo prilično dugo, a i kako bi lopov mogao da kaže da nema od čega da vrati ukradeno, radnici se ni ne odlučuju na takvu meru.

- Ja ne bih pokretao privatnu tužbu, jer znam da to dugo traje, a i verovatno nikad pare ne bih dobio nazad. A, čak i da se odlučim na takav korak, pola života bih proveo na sudu, jer se krađe dešavaju skoro svaki dan - izjavio je jedan od zaposlenih na benzinskoj pumpi.

Jedino što mogu da urade je da se "bace" na haubu, kako bi pokušali da zaustave lopova.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

- Baš se pre neki dan desilo da je opet neko pokušao da pobegne da ne plati benzin, i moj kolega je skočio na haubu. Ali, vozač se nije obazirao, nastavio je da vozi i to sve brže i brže. Kolega je, na sreću, skočio sa haube. Nisam siguran kako bi se završilo da to nije uradio -

Najveći problem koji imaju je, apravo što se isti lopovi stalno vraćaju, a oni ne smeju da ih oteraju, već kradljivac opet uradi isto - napuni rezervoar i doda gas.

- Nekoliko dana nakon što ukradu benzin, lopovi opet dođu da dopune rezervoar, kao da se ništa pre toga nije desilo. Mi ne smemo nikako da reagujemo, sem da gledamo dok sipaju benzin, iako znamo da će opet da pobegnu. Mušterija je uvek u pravu, pa čak i dok krade - žalio se radnik.

Sasvim je dovoljno da se jednom dnevno pojavi neko ko ne plati benzin i da radnici na pumpama ostanu bez plate.

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magy

    30. avgust 2017 | 19:43

    Nas zakon je dno dna!!!

  • Kursumlija

    30. avgust 2017 | 19:36

    Obicno tako i biva glume frajere a dinara u dzepu nemaju obican narod to nikada ne bi uradio

  • Iskreno

    30. avgust 2017 | 20:08

    Koja glupost, musterija je uvek u pravu, pa i kad krade, jos gluplje skakati mu na haubu. Kako bi bilo da mu zapises registarski broj, pa pdneses tuzbu za krivicno delo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA