U Centru za socijalni rad u Somboru uveden prvi panik taster. I to je tek početak!

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost izdvojilo je deset miliona dinara i na javnom pozivu dodelilo novac Sigurnim kućama na teritoriji Srbije

  • 0

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihailović rekla je danas da je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti jutros upućen vladinom Odboru za pravni sistem i da ako to telo usvoji nacrt, on će se naći na prvoj sledećoj sednici vlade.

Slučaj Olge Lovrić: Disciplinski postupak protiv sedam socijalnih radnika

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad u slučaju ubistva Maje Đorđević i njenog sina Mihaila

- Odbor za pravni sistem vodi ministarka pravde Nela Kuburović, članovi su i ministar odbrane, ministar rada, ministar lokalne samouprave, zakonodavstvo. Ne treba mnogo da govorim, zakon je zaista važan za celu zemlju, za svaki resor. Zaista verujem da smo spremmi kao drustvo da idemo napred i napravimo korak ka onome što se zove jednaki uslovi za žene i za muškarce - rekla je Mihajlović prilikom obilaska Centra za socijalni rad u Somboru gde je uveden prvi panik taster za zaštitu zaposlenih.

Ona je rekla da su oragnizacija "UN Women", Koordinacija za rodnu ravnopravnosti i Ministarstvo rada omogućil instaliranje prvih panik tastera u Centru za socijlani rad i u Zdrastvenom centru Sombor.

- To je vid prevencije i pomoći zaposlenima, ne kažemo da to može u potpunosti da resi potencijalne probleme, ali sigurno može da pomogne. Obezbedili smo 60 panik tastera koji će ići u Domove zdravlja i u jedan deo Centara za socijalni rad na teritoriji cele Srbije - navela je Mihajlović.

Ona je dodala da je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost izdvojilo deset miliona dinara i na javnom pozivu dodelilo novac Sigurnim kućama na teritoriji Srbije.

- Novac su dobile Sigurne kuće u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Somboru, Pančevu i drugim gradovima koji realizuju određene projekte. Za Sigurnu kuću u Somboru izdvojeno je pola miliona dinara - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je Sombor jedan od retkih gradova koji ima dobru koordinaciju institucija kada je u pitanju porodično i partnersko nasilje nad ženama.

- Koordinacija koja postoji između grada, Centra za socijalni rad, Sigurne kuće, tužilaštva, policije je odlična. Želimo da pokažemo kako treba i ovo želimo da postignemo i u drugim gradovima Srbije - rekla je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA