≫ 

Svi đaci u Srbiji će nositi uniforme najkasnije za 2 godine!

Trenutno se oko 55 odsto škola u Srbiji izjasnilo da će podržati inicijativu nošenja školskih uniformi

  • 13

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da podržava inicjativu uvođenja školskih uniformi, ali i dodao da je potrebno najmanje dve godine kako bi ta praksa zaživela u svim osnovnim školama u Srbiji.

Školske uniforme stižu u septembru: Znate da će ih roditelji plaćati, a EVO I KOLIKO

- To će trajati najmanje dve godine zato što smo svesni da nema dovoljno novca i nećemo nikom nametati obavezu na silu, ali ćemo se zaista potruditi da izmenama zakona koji će biti vrlo brzo, do kraja meseca, vidimo šta je to moguće da sama škola uradi, jer nemaju sve škole sve potrebne uslove - rekao je Šarčević.

On je danas sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem posetio osnovnu školu "Sveti Sava" u Vrčinu povodom uvođenja unificirane školske odeće.

Ministar je na pitanje novinara da li će sva deca u Srbiji nositi iste školske uniforme rekao da je to, po njegovom mišljenju, besmisleno.

Foto: Tanjug/Averette

- Svaka škola će imati svoj identitet i o tome će odlučiti roditelji, đaci i nastavnici te škole - rekao je Šarčević.

On je istakao da se trenutno oko 55 odsto škola u Srbiji izjasnilo da će podržati inicijativu nošenja školskih uniformi.

Gradski menadžer je rekao da je veoma važno uvođenje reda u škole na čemu, kako je dodao, grad Beograd radi zajedno sa ministarstvom prosvete.

- Mi, kao grad Beograd, aktivno smo učestvovali u izmenama prosvetnih zakona i očekujemo da će se zaštiti termini za korišćenje školske sale između 19 i 21 sat, odnosno da ti termini neće biti dostupni za komercijalno iznajmiljivanje kako bismo mogli da pokrenemo akciju besplatnih škola sporta - rekao je Vesić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepotajednostavnosti

    11. septembar 2017 | 20:12

    odmah i to najajednostavnije moguce ko izmislja kerefeke odmah ga uhapsiti

  • Ona011

    11. septembar 2017 | 17:49

    I treba...dosta je bilo ludila...

  • Dobrivoje

    11. septembar 2017 | 16:28

    Баш су слатки са униформом!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA