• 90

NOVO PRAVILO: Ako na svadbi imate torte koje nisu naručene u poslastičarnici, možete da platite kaznu do 2 miliona dinara!

Bolje je da date više novca nego da razmišljate

  • 90

Dan venčanja jedan je od onih koje nikada ne zaboravljamo u životu, a pored silnog ljubljenja sa rodbinom i prijateljima, pamtimo i venčanicu, odelo, svadbenu salu, ali i mladenačku tortu. Zbog ovog osvežavajućeg, slatkog i neizostavnog detalja, moglo bi da vam propadne svadbeno veselje, a da to i ne znate.

Inspekcija upada na svadbe i proverava fotografe: Ako nisu prijavljeni, mladenci mogu da ostanu bez slika!

Najluksuznija svadba u 2017. godini: Ruski oligarh se oženio manekenkom, nosila je prsten od 9 miliona evra i dve venčanice (FOTO) (VIDEO)

Naime, svadbena torta treba da bude naručena iz neke poslastičarnice, bilo da ste je naručili vi ili osoblje restorana u kome slavite. U suprotnom, inspekcija rada može da upadne u toku slavlja i da, pored dozvola za rad fotografa, konobara i muzike, traži i dokaz da je tortu napravilo stručno lice, odnosno radnja registrovana za tu delatnost.

Iako je danas retkost da mladenci naručuju mladenačku tortu kod tetki i ostale rodbine, jer ni restorani ne žele da se nađu na lošem glasu zbog salmonele ili drugih zaraza hranom, pa ih naručuju kod legalnih proizvođača, bolje je da date više novca nego da razmišljate.

Foto: Pixabay

Pogotovo što je Inspekcija rada od ovog meseca najavila znatno intenzivnije i nenajavljene kontrole svih delatnosti u celoj Srbiji.

Zakonom o inspekcijskom nadzoru je propisana novčana kazna od 50.000 do 500.000 dinara za prekršaj za fizičko lice koje obavlja delatnost ili vrši aktivnost kao neregistrovani subjekat. Kada je obavljanje određene delatnosti ili vršenje određene aktivnosti dozvoljeno jedino u formi pravnog lica, za navedeni prekršaj kazniće se fizičko lice koje obavlja delatnost ili vrši aktivnost kao neregistrovani subjekt i to novčanom kaznom od 200.000 do 2.000.000 dinara.

Upravo je izveštaj Inspektorata za rad pokazao da se najviše neregistrovanih subjekata bavi trgovinom, ugostiteljstvom, popravkom i održavanjem motornih vozila, preradom i obradom drveta i proizvodnjom predmeta od drveta, zanatskim uslugama i izvođenjem građevinskih radova.

Daljinac

(S.V.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katalin

    U Madarskoj vec odavno tako idu stvari. Sve ce biti kao u uniji samo plata nece. :)

  • Aleksandar

    dobro je da su kazne još uvek novčane, da ne vešaju zbog tako strašnih prestupa

  • Aleksandar

    zato svadbu praviti pod šatorom u dvorištu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima