≫ 

Smenjena Snežana Rakić, direktorka "Narodnog fronta"

Direktorka uopšte nije u Beogradu, ona je jutros otišla na kongres

  • 5
Narodni front porodilište, V.D. Direktora klinike, Načelnik Odeljenja porodilišta Printskrin: Google maps, gakfront.org

Direktorka GAK Narodni front Snežana Rakić, obaveštena je danas da je smenjena, saznaje "Alo!".

Film "Vodič kroz porodilište" za što lakši porođaj (VIDEO)

NAJLEPŠA MOGUĆA VEST ZA BUDUĆE MAME! Novi Beograd dobija porodilište

Kako Telegraf saznaje u "Narodnom frontu", direktorka uopšte nije u Beogradu, ona je jutros otputovala van zemlje na kongres.

Direktorka GAK "Narodni front" prof. dr Snežana Rakić obaveštena je danas da je smenjena sa tog mesta.

Ona je za "Alo!" to i potvrdila:

- Informacija je tačna - kratko je rekla prof. dr Rakić.

Ko će da sedne u prvu fotelju GAK "Narodni front" u ovom trenutku još uvek nije poznato. U opticaju je samo jedno ime - prof. dr Željko Miković, načelnik Odeljenja za visokorizične trudnoće, naš najbolji stručnjak u toj oblasti.

On je za "Alo!" rekao da ne zna još ništa, niti je bilo šta čuo o tome.

Prof. dr Snežana Rakić funkciju v.d. direktora najvećeg porodilišta na Balkanu obavljala je od oktobra 2013. godine, do danas. Poznata je po bogatom iskustvu u svojoj struci, o čemu svedoče sve godine njenog rada.

Od 1981. do 1986.godine radila je kao demonstrator na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta. Objavljivala je studentske radove u časopisu "Medicinski podmladak". Naredne godine upisala je postdiplomske studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Printskrin: Google maps

U KBC "Dr Dragiša Mišović" na Dedinju zaposlila se 1988. godine, u Zavodu za ginekologiju i akušerstvo, a od 1989. je u stalnom radnom odnosu u GAK "Narodni Front".

Odbranila je magistarski rad 1992. godine, pod nazivom: "Uloga urinarnog estriola i humanog placentnog laktogena kad pacijentkinja sa hipertenzivnim sindromom u trudnoći u odnosu na stanje ploda na rođenju", a mentor joj je bio prof. dr Radmio Jovanović, pred komisijom u sastavu: prof. dr Radmio Jovanović, prof. dr Žarko Pilić, prof. dr Helena Lončar.

Specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva položila je marta 1994. god sa odličnim uspehom.

Odbranila je doktorsku disertaciju 1996. godine pod nazivom: "Neurološki razvoj fetusa i metode za njegovu evaluaciju tokom intrauterusnog života" čim je stekla zvanje doktora medicinskih nauka.

Od 1997. godine prof. dr Rakić bila je načelnica porodilišta u GAK "Narodni Front" i na tom mestu ostala do 2001.godine. Potom postaje načelnica Odeljenja carskih rezova, da bi se 2007. godine ponovo vratila na funkciju načelnice porodilišta.

Kako navode izvori "Alo!", ona će se najverovatnije vratiti na to mesto.

Prof. dr Snežana Rakić rođena je 18. 11. 1962. godine u Zemunu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poznanik

    14. septembar 2017 | 17:27

    Tužna vest. Žena je unapredila porodilište i dokazala se kao menadžer. Nekada promene jesu dobra stvar, u ovom slučaju se bojim da nije tako.

  • Mama

    15. septembar 2017 | 11:00

    Dr Rakić je stručna, odmerena, fantastičan upravljač i direktor, borac za boljitak i opstanak ogromne državne institucije kakav je Narodni front. Dosta sa politikanstvom, zadržite stručnjake!

  • Zoran.

    14. septembar 2017 | 23:17

    Prvo u banku pa onda kucanje na vrata profesora Mikovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA