• 5

Slavimo čuda Svetog arhangela Mihaila: Večeras uradite ovu stvar i ispuniće vam se najveća želja!

Na današnji dan vernici se prisećaju čuda na izvoru u Laodikiji koje se dogodilo oko 300. godine

 • 5

SPC i vernici danas se sećaju čuda Svetog arhangela Mihaila.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU KURANA I BIBLIJE? Postoji ta jedna stvar koja ih duboko deli (FOTO)

Na današnji dan vernici se prisećaju čuda na izvoru u Laodikiji koje se dogodilo oko 300. godine. Kako legenda kaže, jedan neznabožac imao je gluvonemu ćerku, ali mu se, uprkos tome što nije bio hrišćanin, u snu javio arhangel Mihailo koji mu je poručio da ćerka treba da mu se umije na tom izvoru.

On je to i uradio, pa je nakon molitve umio ćerku, koja je istog trenutka izlečena. Posle tog čuda su se i on i ćerka krstili, a on je na tom mestu sagradio crkvu Svetog arhangela Mihaila koja i danas postoji.

Postoji još jedno čudo koje se i danas prepričava - jedna porodica je nakon dugogodišnjeg čekanja dobila naslednika koji je bio gluvonem, i pored toga, zaostajao je u razvoju.

Svi su im savetovali da ga se odreknu, ali su roditelji rešili da se odsele iz rodnog grada i skrasili se u seocetu u blizini Minska. U blizini kućice bio je potok u koji je, prilikom šetnje sa ocem, dečak upao.

Foto: Wikipedia/Anonymous Byzantine painter

Otac ga je brzo izvukao, a dete je zaplakalo. Otac je bio zgranut i brzo ga odveo do žene, da se i ona uveri u čudo. Roditelji su detetu dali ime Mihail, u čast arhangela, verujući da će mu time obezbediti njegovu zaštitu. Kasnije su saznali da se taj potok zove Mihailovim u čast arhangela Mihaila.

Po crkvenom predanju, anđeo Mihailo je prvi stupio u borbu sa zlim duhom i to ime po crkvenom tumačenju označava "onog koji je kao Bog".

Na grčkom jeziku reč "arhi" znači glavni/prvi, a "angelos" znači vesnik, anđeo. Arhangel Mihailo je predvodnik vojske anela koja je učestvovala u stvaranju sveta i branila čovečanstvo od palih anđela.

Na današnji dan, veruje narod, obavezno treba moliti za izlečenje, ali i oprostiti grehe svim nevernicima i tada će im se ostvariti najveća želja - oni i njihovi najvoljeniji biće zdravi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • BOZA ZEMUNAC

  Slava i milost Svetom arhangelu Mihailu.

  62
  1

  Podelite komentar

 • Tara

  Slava svetom arhangelu Mihajlu. Neka nas zaštiti milošću svojom.

  61
  1

  Podelite komentar

 • Cika Velja

  Glavni andjeo i "onaj koji je kao Bog"(ne Bog) je ustvari nebesko izdanje samog Hrista! Svi prevodi znacenja Arhandjeo Mihailo su ispravni i ukazuju na Hrista!!!

  58
  2

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima