Deca migranata u opštini Šid krenula u školu

Meštani Šida protestovali su u poslednjih nekoliko dana zbog toga što deca migranata od ove školske godine treba da idu u iste osnovne škole sa njihovom decom

  • 3

Oko 90 odsto dece izbeglica iz kolektivnih centara Principovac i Adaševci u opštini Šid, koji su bili planirani da se uključe u nastavu u srpskim školama, počelo je da pohađa nastavu, rečeno je danas u Ministarstvu prosvete i nauke.

Ovo su pravi razlozi zašto su roditelji protiv dece migranata u školama: Šta vi kažete na to? (ANKETA)

Kako je rečeno, u četiri škole u opštini Šid, ministarstvo je očekivalo uključenje u nastavu 101 učenika iz ta dva kolektivna centra a zaključno sa 19. septembrom nastavu je počeo da pohađa 91 učenik.

Ministarstvo je navelo da je 18. septembra nastavu počelo da pohađa ukupno 33 dece u osnovnim školama "Branko Radičević" i "Sremski front" u Šidu, a dan kasnije 58 dečaka i devojčica je selo u klupe osnovnih škola "Filip Višnjić" u Moroviću i "Vuk Karadžić" u Adaševcima.

Meštani Šida protestovali su u poslednjih nekoliko dana zbog toga što deca migranata od ove školske godine treba da idu u iste osnovne škole sa njihovom decom.

Pojedine političke stranke i nevladine organizacije oštro su osudile te proteste i pozvali nadležne da obezbede sprovođenje Ustava i zakona i zaustave rasizam u Šidu.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    20. septembar 2017 | 22:10

    Pa srbija treba da prihvati chinjenicu da ti migranti ostaju u srbiji. A primice mo ih josh vishe. Za par god. Ce imati status manjine i sva prava. Chak ce i dzamije praviti. A dimije i feredze ce se nositi svuda. Hocemo u eu, to je cena. Ako ih ima po evropi imace ih i kod nas.

  • Vladimir

    20. septembar 2017 | 18:11

    Nit po Ustavu nit po zakonu

  • Giga

    20. septembar 2017 | 12:16

    U istu školu je normalno, ali u isti razred bi bilo čudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA