• 1

Ceca živi u stanu sa sinom i 50 mačaka: Izviru iz svih ćoškova i fioka, komšije se žale na smrad

Oseća se neprijatan miris, sve smo pokušavali, ali do sada je sve ostalo isto

  • 1

Svetlana S. iz Kragujevca je, u svom stanu koji se nalazi na drugom spratu stambene zgrade, držala 50 mačaka. Po prijavi građana, komunalna inspekcija je jutros, navedenoj ženi oduzela 48 mačaka, s obzirom na to da po zakonu sme da zadrži dve.

MISTERIJA U SRBIJI: Mačke napadaju ljude, ne mogu da se odbrane od divljih kandži, a onda dobiju 30.000 dinara!

Komunalnoj inspekciji su pomoć pružili zaposleni u zoo-higijeni, prilikom hvatanja mačaka u stanu. One su nakon ubeđivanja gazdarice odnesene u azil za životinje.

Kako je izjavio komunalni inspektor Veselin Jakšić, u stanu u Kragujevcu je prema gradskoj odluci moguće držati dva psa ili dve mačke.

- Svetlana S. drži oko 40 odraslih mačaka, i veliki broj mačića. Uslovi za njihovo čuvanje su nehigijenski, zgrada je u totalnom haosu. Nadam se da će nakon ovog izvršenja ljudi živeti bolje - izjavio je inspektor.

Radnici zoo-higijene, preduzeća koje vodi brigu o životinjama u Kragujevcu, nakon što im je vlasnica pristala da im otvori vrata, ušli u stan, hvatali mačke i potom ih sa trećeg sprata u posebnim nosiljkama odnosili u prikolicu. Dogovoreno je da budu smeštene u posebne kaveze u azilu za životinje.

Jedan od stanara zgrade, Radivoje Knežević kaže da se godinama svi bore da se taj problem reši.

- Oseća se neprijatan miris, sve smo pokušavali, ali do sada je sve ostalo isto. Mi razumemo da ta žena i njen sin sa kojim živi vole životinje, ali je ovo preterano. Volimo ih i mi, ali tolika brojnost životinja u jednom stanu je neizdrživa, i za ljude i za mačke - kaže on.

Mačke su iz ovog stana iseljavane i pre dve godine, i prenete u azil. Tada su im njihovi vlasnici odneli tepih, svu neophodnu hranu, čak je sin vlasnice noću spavao sa njima u azilu. One su raspoređene ljubiteljima životinja, ali je on odmah prikupio nove i ponovo napunio stan, piše Blic.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima