≫ 

”Dani ludaje” nezamislivi bez “Kinderbala”: Više od 500 kostimiranih mališana prodefilovalo gradom (FOTO)

Oko 500 mališana iz PU "Dragoljub Udicki" prodefilovalo je danas kikindskim ulicama

  • 0

Najveća turistička manifestacija na severu Banata, ni ovoga puta nije prošla bez najlepšeg i najveselijeg događaja posvećenog mališanima - čuvenog "Kinderbala".

Dobro došli u Kikindu, prestonicu džinovskih tikvi: Danas počinju 32. “Dani ludaje” (FOTO)

Foto: Telegraf

Oko 500 mališana iz PU "Dragoljub Udicki" prodefilovalo je danas kikindskim ulicama, a sve prisutne posetioce ove velike manifestacije ostavili su bez daha. Kostimirani predškolci u bojama jeseni, a opet slaveći praznik "ludaje" ponosno su šetali svojim gradom u čast narandžaste biljke koja je postala više od brenda i manifestacije.

Foto: Telegraf

Vaspitači iz svih gradskih i seoskih vrtića iz pravca Narodne biblioteke kretali su se ka centru grada sa svojim maštovitim predškolcima. Pa smo u veseloj povorci osim ludaja mogli da vidimo suncokrete, jabuke, male i velike bundevice, šetajući kukuruz, princeze od kukurozovine, male sose i vesele lale.

Foto: Telegraf

Praćeni zvukom dobošara koji su predvodili veselu skupinu mališana, oni su najpre otišli po svog gradonačelnika, Pavla Markova, a potom su sa njim ušetali u zgradu Narodnog muzeja gde ih je dočekao hor “Plavi čuperak”.

Foto: Telegraf

- Neću pogrešiti ako kažem da je ovo najlepši deo "Dana ludaja". Oni stvaraju posebnu atmosferu i daju jedan poseban ton sveukupnim dešavanjima. Iskreno, ne mogu da zamislim manifestaciju bez samog karnevala. Želeo bih da na jedan način istaknem i one koji su takođe zaslužni za sve ono što danas vidimo, a to su vaspitačice Predškolske ustanove koje su se očigledno dobro pripremile i iz godine u godinu napreduju, a na neki način se verovatno i takmiče sa raznim kostimima njihovih najmlađih polaznik i svakako da treba da ih pozdravimo i kažemo da su odradile jedan lep i kvalitetan posao. Što se tiče dece, ona stvarno predstavljaju jedno veliko blago i budućnost ovog grada i posebno obeležje "Dana ludaje" - ponosno je izjavio gradonačelnik Markov.

Foto: Telegraf

Teodora Macura sa svojim drugarima šetala je gradskim ulicama u kostimu koji je napravila sa mamom:

- Bilo je lepo i veselo, volela bih i sledeće godine ali polazim u školu - rekla je ova slatka bundevica.

Aleksa Brstina iz vrtića “Bubamara” napravio je kostim sa bakom, dok su Filipu Midoroviću i Petru Gvozdencu mame pomogle u pravljenju originalnih kostima od peruške, kukuruza i platnenih džakova.

Foto: Telegraf

Marija Gašić iz vrtića “Miki” ponosna je na svoj kostim male ludajice:

- Želela sam baš ovakav, sve od suvih biljaka - ponosna je ova vlasnica prirodnog kostima.

Foto: Telegraf

Nezaboravna žurka u zgradi Kurije gde im je društvo pravila i džinovska mamutica Kika, za ove mališane ostaće večna uspomena, a za Kikindu još jedan u nizu “Kinderbala” bez kog se ne mogu zamisliti “Dani ludaje”.

Pogledajte video:

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA